Prova online
profile

Glasögon Titan

Visa    Sortera
Röst Röst 049 C03
Glas ingår | Large
Röst Röst 049 C03
Кöp 900 Kr
Progressiva Bifokala
Röst 036 C01
Glas ingår | Medium
Röst 036 C01
Кöp 840 Kr
Progressiva Bifokala
Röst 033 C03
Glas ingår | Large
Röst 033 C03
Кöp 900 Kr
Progressiva Bifokala
Röst 033 C01
Glas ingår | Large
Röst 033 C01
Кöp 900 Kr
Progressiva Bifokala
Röst 033 C02
Glas ingår | Large
Röst 033 C02
Кöp 850 Kr
Progressiva Bifokala
T-Charge T1325T 04A
Glas ingår | Large
T-Charge T1325T 04A
Кöp 920 Kr
Progressiva Bifokala
Helly Hansen HH1040
Glas ingår | Large
Helly Hansen HH1040
Кöp 790 Kr
Progressiva Bifokala
L’art 1898 001
Glas ingår | Medium
L’art 1898 001
Кöp 550 Kr
Progressiva Bifokala
Superflex SF-1086T C3
Glas ingår | Medium
Superflex SF-1086T C3
Кöp 790 Kr
Progressiva Bifokala
Rodenstock R7044 B
Glas ingår | Medium
Rodenstock R7044 B
Кöp 960 Kr
Progressiva Bifokala
Rodenstock R7034 C
Glas ingår | Medium
Rodenstock R7034 C
Кöp 960 Kr
Progressiva Bifokala
HACKETT HEB174 100
Glas ingår | Large
HACKETT HEB174 100
Кöp 860 Kr
Progressiva Bifokala

Titan glasögon kombinerar stil och hållbarhet

Description – Här finner du snygga titan glasögon som är hållbara och ett mycket bra val för dig som behöver bra glasögon för allergiker!

För dig som vill ha glasögonbågar som är snygga såväl som hållbara så är titan glasögon ett bra val. Det här är bågar som är lättviktiga men otroligt starka. Materialet är också ett bra val för dig som lider av nickelallergi. Titanglasögon av högsta kvalitet kan vara så fina att du aldrig vill byta. Vi har en stor kollektion med de finaste modellerna från olika märken.

Vad är titanglasögon?

Precis som namnet antyder så handlar det om glasögon av titan, det vill säga att själva bågen är gjord av denna metall. Det här är ett material som är känt för att erbjuda hög kvalitet samt en skön känsla mot din hud. Med bra titan glasögon så får du komfort och det är ju viktigt för dig som använder glasögonen varje dag.

När vi ser på vikten på titan så är den lätt och det är intressant med tanke på att det ändå handlar om ett så pass starkt material. Det är inte bara glasögondesigners som använder sig av titan som på engelska kallas för titanium.

Titan används också för:

 • Medicinsk utrustning

 • Tandimplantat

 • Delar för rymdraketer

 • Delar för ubåtar

 • Beslag och skruvar

 • Smycken

I och med att metallen är vacker att se på så lämpar den sig väl för tillverkning av titanglasögon. Dessutom kommer anledningen till att titanet fungerar bra i medicinska sammanhang också att gynna den som bär brillor.

Titan är ett allergivänligt material utan nickel. Du som vill ha glasögon utan nickel som är allergisäkra ska kika lite närmre på glasögon med titanbågar att beställa från oss!

Definitionen av titan kan sägas vara en glansig silverfärgad metall som har låg densitet men ändå hög hållfasthet. Den har en alldeles särskild blandning av fysiska och mekaniska egenskaper som gör att metallen klarar av salt i saltvatten och klor i bassängen.

Titan eller betatitan, vad är skillnaden?

När du ser på produktbeskrivningar för glasögon med titanbågar att köpa online kan du se att det står betatitan som definition av metallen. Titan kan vara ren men det är ganska vanligt att man blandar med aluminium och vanadin.

En vanlig typ av legering som kan användas då man gör glasögon av titan är betatitan. I denna legering kan det finnas molybden, niob, zirkonium, järn, krom, koppar, kobolt och faktiskt också nickel. Det är viktigt att tänka på om du är nickelallergisk och behöver allergivänliga glasögonbågar. I sådant fall ska du välja en titanlegering utan nickel.

Det ska dock sägas att det ändå är ganska ovanligt att reagera allergiskt på betatitan. Detta ämne har använts en hel del inom ortodonti och ersatte där rostfritt stål.

Fördelar med titan glasögon

Hos oss finner du glasögon med titanbåge att köpa för mycket rimliga priser. Ibland kan det förstås kosta mer när du vill ha senaste mode och design från ett känt modehus. Men det kan vara värt att betala lite mer för glasögonbågar av detta material.

Några fina fördelar med titan glasögon är:

De håller länge trots tuff hantering

Detta kanske är den främsta anledningen till att pris för glasögon med titanbågar ofta kan anses vara väldigt rimligt. Titanglasögonbågarna är sedan länge kända för att vara mycket slitstarka. De klarar påfrestningar mycket bättre än många andra typer av bågar.

En annan sak som håller länge är formen. Det är svårt att böja till titan och sedan inte kunna böja tillbaka. Formen håller sig fin trots att du kanske är lite hårdhänt med glasögonen. De förblir snygga även efter tuffa tag!

De är lika starka som stålglasögon

Titan är nästan lika starkt som rostfritt stål. Samtidigt väger denna metall cirka 45% mindre. Det är ju en kombination som är minst sagt fördelaktig och något du kommer att uppskatta hos dina nya glasögon av titan.

Du glömmer bort att du har glasögon på dig

Bågar av titan är inte bara lättviktiga. De är ofta väldigt mjuka och därmed kan du få känslan av att du inte har några glasögon på dig. Det är den här sköna känslan som gör att många uteslutande väljer detta material för glasögon. Det kan också vara en god anledning till att välja titanglasögonen för barn.

Faktum är att titan till och med kan väga mindre än plast så för lätta glasögon är detta verkligen ett kanonbra val.

Titan står emot rost på ett fantastiskt sätt

Om du ofta har dina glasögon i fuktiga miljöer så vet du att det kan leda till rostfläckar på bågarna. Men inte om du har beställt titanglasögon online hos oss! Titanbågarna står emot rost och det gör att de håller längre. De klarar klor såväl som saltvatten mycket bättre än många andra metaller.

Komfort när du rör på dig

Om du föredrar att ha vanliga glasögon då du joggar eller tränar så kan det också vara bra att välja en titanvariant. Det är många som spelar bollsporter, joggar eller styrketränar med titanglasögonen på för att det är så bekvämt.

Minimalt underhåll påverkar titanbågsglasögon pris

När du ser på pris för glasögon med titanbåge ska du tänka på att de kräver minimalt underhåll. Om du gärna vill ha glasögon som i stort sett sköter sig själva och inte blir fula av flitigt användande så spar du ju pengar på att köpa glasögon av detta material.

Ska du välja glasögon med titanbågar?

Om du vill ha lätta glasögon som dessutom är bra för känslig hud så kan det vara klokt för dig att se på titanglasögon för att beställa från oss på nätet. Vi har ett stort sortiment så att du även finner design och form som faller dig i smaken. Det här är premiumglasögon men du kan finna pris för titanbågade glasögon till riktigt vettigt pris.

Satsa på en titanglasögon beställning om du vill ha:

 • Låg vikt

 • Hög elasticitet

 • Ingen missfärgning

 • Ingen rost

 • Bekväm passform

Sedan kan vi också tipsa om att du kommer att hitta många stilar. Titanglasögonen är alltid mode på så vis att det finns en fin variation av design. Många modeller är klassiska så på Internet kan du köpa det som du minns att personer i din släkt brukade ha såväl som det senaste du sett i modetidningar.

Välj rätt glasögon med titanbåge för dig

Det allra viktigaste är att du väljer bågar av titan som passar dig. Här finns det flera saker att tänka på. Du bör till exempel vara medveten om hur du kommer att se ut med en viss form på bågens framsida. Det här gäller ju för alla typer av glasögon. Men om vi tänker oss att du tänker investera lite mer i dyrare titanglasögon att köpa online så är det bra om det blir rätt på en gång.

Du kan använda vårt verktyg för att ladda upp en bild och se hur en viss modell kommer att passa ditt ansikte. Du ser vilka titan glasögon att köpa som finns hos oss och testar de som du tycker är snygga för att hitta rätt!

När det blir rätt så får du ju prisvärda glasögon som du kan använda hur länge som helst. Det är inte ovanligt att folk hör av sig för att enbart byta glasen hos oss. Bågen förblir fin år ut och år in. Den överlever själva glasen som tids nog behöver bytas för att de repas eller för att du byter styrka!

Tänk på bågens form runt glasen. Om du vill ha halv båge så är det möjligt. Många tycker att det är bekvämt men det är inget måste. Din hjärna kommer ju att sålla bort den undre bågen när du ser genom glasen. Det här är mest en fråga om vilken stil du tycker är snyggast.

Hur får jag ett bättre pris för glasögon med titanbågar för beställning online?

Hos oss kan du hålla utkik efter ett erbjudande som kan ge dig ett bra pris för titanglasögon. Med ett stort sortiment så har vi ju bågar som kan passa bra för olika budget. Du lär finna det titan glasögon pris som du är bekväm med just nu.

På nätet finns det alltid möjlighet att hitta precis den modell du är ute efter. Du behöver inte göra någon särskild beställning från en lokal optiker som tar extra betalt för detta. Dessutom spar du ju tid på en titan glasögon beställning online.

Hos oss kan det bli rea men vi har också ett stort sortiment och om du kan tänka dig ett mindre känt märke så kan det vara ett sätt att få ner priset på. Men vi påminner om att det ändå rör sig om ett väldigt prisvärt material. Ska du köpa bra glasögon så är det smart att investera i titanglasögon!

Något som kommer att påverka din titan glasögon order är givetvis de glas du väljer och den styrka som du behöver. Här kan det inte rekommenderas att försöka spara in. Välj de bästa glasen med ytbehandling som förlänger livstiden och som gör att du trivs ännu bättre i dina nya bågar.

Fördelar med att köpa glasögon i titan från oss

Om du ser på titanglasögon för att köpa de bästa glasögon du någonsin har haft så kan du dra stor nytta av att köpa dem hos oss. Vi har en tjänst som kan beskrivas som är den bästa för dig som gärna vill testa innan du beställer.

Utan extra kostnad kan du beställa hem titaniumbågade glasögon att köpa. Men du måste inte köpa. Du testar själva bågen för att se om den passar dig. Om du gillar bågen så är det bara att beställa med det recept du har från din optiker.

Genom att låna hem glasögonbågar gratis så blir det mycket enklare för dig att hitta rätt. Du kan ju även fråga andra om råd för att komma fram till vad som passar bäst. Därefter klickar du in på glasögon med titanbågar för att beställa med rätt styrka och eventuell behandling av glasen.

Njut av det stora urvalet

Något som vi är väldigt stolta över är den stora kollektion av glasögonbågar som vi kan erbjuda. Här finner du kvalitet till rätt pris. Vi har modellen som du inte hittar någon annanstans såväl som det allra senaste från de största modehusen. Om du vill ha äkta titanglasögon så har du hittat rätt. Men ge det hela lite tid.

I och med att vi har så många modeller att välja från så kan det vara klokt att bläddra lite för att se på olika former och färger. Ladda upp en bild och se hur en viss modell passar med din ansiktsform. Beställ hem bågar gratis och testa.

Hos oss är det en njutning att köpa glasögon. Vi gör det enkelt och spännande. Du kan hitta din nya stil i lugn och ro och upptäcka alla fördelar med ett material som titan. Ett litet tips är att våga testa något nytt. När du kan beställa hem gratis för att testa tar du ju ingen risk. Om du ändå ska köpa nya glasögon och är sugen på titan är det verkligen klokt att passa på med något nytt och fräscht.

Du kan byta glas i existerande bågar

Om du har ett par äldre titanbågar som fortfarande är fina men som har glas som inte längre ger din syn det stöd den behöver så finns vi här med nya glas. Det går bra att skicka bågar i gott skick till oss så byter vi glas. Då kan du fortsätta att använda den titanbåge som du inte vill skiljas från.

Eller så tar du en titt i vår kollektion för att köpa något snarlikt. Det är bara att se på formerna och försöka passa ihop med den design som du är van vid. Det bör inte vara svårt att hitta något som ser likadant ut. Om det rör sig om märkesglasögon kanske du finner precis samma modell från samma märke hos oss.

Missa inte att det går bra att kontakta oss för råd och tips om glasögondesign. Vi hjälper gärna till när du har frågor om bästa glasögonen för dig. Både vad gäller design på båge och själva glasen. Välkommen att kontakta oss!