profile

Byta glas i glasögon – Nya glas i gamla bågar!

byte-av-glas

Om du vill fortsätta med dina nuvarande bågar kan du enkelt byta glas i existerande glasögonbågar med oss. Vi hjälper dig med nya glas i rätt styrka som passar perfekt i dina glasögonbågar.

Med oss kan du köpa glasögon på nätet och behålla bågarna som du gillar. Förnya dina glas och få känslan av att ha helt nya glasögon igen!

Vi hjälper dig att byta glas i glasögon med följande 4 steg:

Fyra enkla steg

Steg 1
Välj den typ av båge som du vill byta glas i
Helram, delram eller ramlös.
Steg 2
Välj vilket glas du vill ha
Om du är osäker hjälper vi dig att välja. Vi erbjuder kvalitativa glas av BBGR-Frankrike (Kodak, Nikon, LTL).
Steg 3
Välj betalningsalternativ
Efter beställning kommer du få en ask för dina bågar från oss gratis. Lägg i din båge med ditt recept (skickas tillbaka i returen) och skicka till oss.
Steg 4
Få dina glasögon slipade med rätt styrka
Grattis! Nu har du nya glas i din favoritbåge.

Välj den typ av båge som du vill byta glas i

Byt glas i din båge med helram Byt glas i din båge med helram Gå vidare från 560 Kr
Byt glas i din båge med delram Byt glas i din båge med delram Gå vidare från 660 Kr
Byt glas i din
ramlösbåge
Byt glas i din [br] ramlösbåge Gå vidare från 860 Kr

OBS! Priserna på renoptik.se är för genomsnittsglas. Om glasen är större än vårt standardmått tillkommer det en extra avgift för tillverkningen (cirka 500 kr). Ett exempel på detta är Ray-Ban pilot glasen.

> Kom ihåg att du även kan byta glasen i dina solglasögon (med eller utan styrka).

> Vi erbjuder glas från ledande europeiska tillverkare som BBGR i Frankrike och HOYA-i Japan som tillverkar linser av plast. Det här är det mest slagtåliga materialet på marknaden. Vi har också glas från ledande märken som LTL i Italien, Seiko och Pentax. Allt för att du ska kunna byta glas i dina glasögon med bästa möjliga resultat.

 

Behöver du nya glas till dina glasögonbågar?

På RenOptik kan vi hjälpa dig med ny styrka fast i samma glasögonbåge som tidigare.

Med vår tjänst kan du på ett enkelt och smidigt sätt byta till nya kvalitativa glas till ett mycket konkurrenskraftigt och lågt pris. Detta samtidigt som du behåller dina gamla bekväma bågar!

Vi ordnar med:

 • Enkelslipade glas för läsning och avstånd 
 • Progressiva glasögon
 • Terminal/arbetsglasögon
 • Fotokromatiska glasögon
 • Solglasögon med din egen styrka 

Det finns många skäl till att byta glas i glasögon. Kanske har du märkt att dina glas inte passar dig längre eller så funderar du helt enkelt på att uppgradera dina gamla retrobågar och skaffa högkvalitativa märkesglas eller solglasögon med eller utan styrka.

Självklart har vi också glas som skiftar färg, (fotokromatiska) till grått, grönt eller brunt då de exponeras för solljus. Det här är fantastiska solglasögon med styrka för dig som vill få ut lite mer av dina glasögon.

Progressiva glas (läs mer om progressiva glasögon med styrka här) är något vi gärna hjälper dig med. Progressiva glas är ett bra val om du är van vid flexibla glas som fungerar bra för att se nära och på långt håll.

Vi erbjuder flera alternativ för dig som vill byta glas i dina solglasögon.

Du kan få:

 • Med eller utan styrka
 • Enkelslipade glas
 • Progressiva glas
 • Gråa, bruna, blåa, gula, rosa eller gradient (två färger)

Tänk på att rengöra glasögon på rätt sätt för att hålla de fina längre. När du köper nya glas från oss bör du ta våra tips och ändra din rutin för att slippa onödiga problem med skador på glasen.

 Ny utsikt i gamla bågar

Om du äger ett par glasögonbågar som du trivs med men behöver byta glasen erbjuder RenOptik nu en tjänst där du smidigt och enkelt kan byta till nya glas till ett billigt pris. Detta samtidigt som du behåller dina gamla bekväma bågar som du inte vill skiljas från. 

Några vanliga orsaker att byta glas i glasögon:

 • Dina glas är repade eller trasiga
 • Din syn har förändrats och du behöver nya glas i din båge
 • Du vill byta till högkvalitativa märkesglas eller färgskiftande (fotokromatiska) glas
 • Du vill byta glasen i dina solglasögon, med eller utan styrka (Vi har slipade solglasögon i din egna styrka i många färger)
 • Du har köpt en båge som du vill att vi byter glas i för att det ska bli perfekta glasögon för dig

Oavsett varför du vill byta glas i bågarna så tjänar du på att använda vår byta glas-tjänst

På vår hemsida kan du i fyra enkla steg (enligt ovan) beställa dina nya glas till de gamla bågarna. Därefter kommer vi att skicka en specialask till dig som du kan lägga dina gamla (eller nya) bågar i. Du skickar tillbaka asken och efter att våra skickliga laboratorietekniker har bytt ut glasen har du efter några dagar dina nygamla glasögon i handen.

Vi jobbar alltid med glas av högsta kvalitet från världens ledande tillverkare. Våra glas av slagtålig plast är av högsta kvalitet. Vi köper in glasen från märken som BBGR i Frankrike, LTL i Italien, Pentax, Seiko, Kodak, NIKON eller från Hoya i Japan.

 

För att du ska få rätt styrka på dina glas är det viktigt att du först går till en legitimerad optiker och gör en synundersökning. Den kostar normalt sett mellan 250 och 400 kronor. Om du nyligen har gjort en synundersökning behöver du givetvis inte bekymra dig om detta. Då kan du fylla i vår blankett med dina styrkor och skicka den eller en kopia på ditt recept från optikern till oss.

Dina glasögon skickar vi hem till dig via posten. Vi garanterar självklart högsta kvalitet!

Recensioner

Datum: 03.06.2023
Ditt namn: Yvonne Götesson

Reparation av min båge gjorde RenOptik smidigt och prisvärt. Köpt flera glas till mina befintliga bågar. Alltid prisvärt, rekommenderas verkligen.

Datum: 28.05.2023
Ditt namn: Agneta

Bra och smart att kunna byta glas. Detta gick smidigt och lätt med ett gott resultat. Så tack och jag rekommenderar verkligen er. Hälsningar Agneta

Datum: 22.05.2023
Ditt namn: Jennie Andersson

Wow! Helt otroligt positivt förvånad över vilket bra glas det är. Ni ringde upp mig för att kolla en extra gång vilken färg jag skulle ha i solglasögonen, vilken service, detta gjorde att det blev 100 procent perfekt.
Kommer skicka in mina progressiva bågar också. Tack!

Datum: 19.05.2023
Ditt namn: Susanne

Så mycket billigare och så mycket mer hållbart. Att som de olika synbutikerna hävdar att bågar kommer gå sönder om man bara byter glas är att luras. Många bågar håller länge och många byten. Här på RenOptik kan man återanvända sina bågar och får perfekta glas till mindre än hälften av priset i en butik. De ha mkt bra instruktioner och gör ett bra jobb. Jag kommer att rekommendera dem till alla jag känner som har glas som måste förnyas.

Datum: 25.04.2023
Ditt namn: Anna

Andra gången jag anlitar Renoptik för att byta glas i gamla bågar. Denna gången progressiva färgade glas, förra gången vanliga progressiva. Så nöjd att kunna återanvända bågar istället för att köpa nya när det inte behövs och jag gillar dom jag har. Och dessutom mycket billigare. Jättebra koncept och jag är mycket nöjd med Renoptik.

Läs alla recensioner

Skriv en recension