profile

Synundersökning

För att beställa högkvalitativa glasögon från oss online behöver du endast ett recept. Glaset i våra glasögon är gjort i slagtålig plast av den högsta möjliga kvalité. Vi köper in det från BBGR i Frankrike, som är Europas ledande tillverkare av glasögonglas och Hoya från Japan.

Det är viktigt att du gör en synundersökning hos en legitimerad optiker innan du beställer glasögon. En sådan synundersökning brukar kosta mellan 250-400kr beroende på var den utförs. Detta kan låta som mycket extra pengar med tanke på att många optikbutiker erbjuder gratis synundersökning om man köper glasögon där. Men totalpriset för en synundersökning plus glasögon från oss blir oftast billigare än om du köper glasögon i en optikbutik med gratis synundersökning.

Ifall du redan gjort en synundersökning nyligen och vet vilken styrka du ska ha så behöver du bara fylla i ett formulär på vår hemsida med styrkorna eller skicka en kopia av receptet till oss. Vi rekommenderar att du skickar ditt recept, och ifall du skickar originalet så skickar vi tillbaka det vid färdig beställning. Receptet kan antingen skickas som en bifogad fil eller via posten. Om du beställt nytt glas till dina glasögon kan du till exempel skicka med receptet i samma ask som glasögonbågarna.

Tänk på att ditt recept inte får vara äldre än två år gammalt. Tänk även på att det rekommenderade intervallet för hur ofta du bör undersöka din syn varierar med faktorer så som ålder och hälsa. Du behöver inte skicka en kopia av ditt recept om du är säker på informationen i det och att informationen är aktuell. Ifall du vill ha hjälp att tyda informationen i receptet är det återigen bara att skicka en kopia till oss via mail eller post.