profile

Glas tillval till dina glasögon

RenOptik är ett smartare sätt att handla glasögon på nätet - Välkommen!

Vi erbjuder bara glas från ledande europeiska tillverkare. Med oss får du glas som är tillverkade av plast, det mest slagtåliga materialet på marknaden.


Enkelslipade glas

Enkelslipade glas har bara en optisk korrektionszon. Den är utformad för avståndsseende eller för läsning. För att förbättra de optiska egenskaperna så kan glasen tillverkas med asfärisk form. Det gör linsen:

·        Tunnare

·        Lättare

·        Plattare

Formen är mycket fördelaktig då den inte snedvrider användarens ögon och minskar perifer distorsion samtidigt som du får ett bredare synfält.

Med vanliga standardglas har glasögonen en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas är anpassade till dig som har ett synfel såsom närsynthet, översynthet eller brytningsfel (astigmatism) och är den vanligaste korrigeringen.

En fördel med enkelslipade glas är bland annat att de hjälper dig att se klart på avstånd. De passar fint för flera användningsområden såsom avstånd, läsglasögon och de är också lämpliga för alla åldrar. Enkelslipade glas kan till exempel hjälpa dig med lättare läsning fast att du i övrigt ser bra. Eller att se trafikskyltarna på avstånd när du kör bil. 

>Läs mer om enkelslipade solglasögon i din egen styrka!


Dubbelslipade (Bifokala) glas

Bifokala glas har två optiska zoner som är skarpt åtskilda från varandra genom en synlig linje på glaset. Den övre optiska zonen är för avståndsseende och den nedre för att se väl på nära håll. Den skarpa gränsen mellan de optiska zonerna i bifokala glas ger ett ganska kraftigt hopp vad gällen anpassning för syn.

Det kan ta lite tid att vänja sig vid den här typen av glas eftersom du måste anpassa dig och titta i rätt fält beroende på hur du ska använda dem. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.


Progressiva glas

Progressiva glas har några fokusområden. Med ett och samma glas kan du se klart utan extra ansträngning på alla avstånd. De fungerar för långt, genomsnittligt och nära avstånd. Du ser tydligt på alla avstånd. Samtidigt får du en naturlig och bekväm känsla.

Till skillnad från bifokala linser har du ingen skarp gräns mellan de optiska banden på dessa glas. Anpassning till rätt montering av progressiva glas är mycket snabb. Med dessa linser ser du allting klart. Detta även då du snabbt tar en titt på avlägsna objekt som till exempel då du kikar över boken eller tidningen för att se på TV.

Flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och när-styrka är som dubbelslipade glas, bara mer avancerade. Ny teknik ger inte bara glaset ett bredare synfält, utan gör dem också tunnare och lättare. Det här ger ett elegantare utseende. Läs mer om progressiva glasögon / Frågor om progressiva glasögon


Terminalglasögon / Datorglasögon

Terminalglasögon är perfekta för all verksamhet på nära och medel-distans. Med datorglasögon kan du kommunicera med kollegor vid bordet, arbeta vid din dator, skriva och läsa dokument. De gör det möjligt att se på mellan, nära och lite längre avstånd.

Vi erbjuder tre alternativ för arbets-/terminalglasögon:

Närprogressiva eller datorglasögon (arbetsglasögon; terminalglasögon) är specialkonstruerade för att passa dina behov på jobbet.  De är mycket bekväma att använda för seende på nära håll såväl som för mellanseende.

Många har idag bildskärmsglasögon med flexibla glaslösningar. Som anställd har du rätt till arbetsglasögon om du till exempel arbetar mer än 1 timme per dag framför en datorskärm. Vi kan hjälpa dig med närprogressiva glasögon som kombineras med ytbehandlingen Neva Max Blue UV. Det minskar på risken för trötthet i ögonen och drar också ner på bländade effekter. Den här typen av glas kommer också att ge en ökad kontrast.

Extra Blue behandling skyddar också mot UV-strålning. 25 E-SPF med Neva Max Blue UV. Genom att reducera blått ljus, begränsas ögats behov av att ständigt fokusera om och därigenom blir du inte trött i ögonen lika snabbt.

Viktiga fördelar:

  • Mycket bekvämt för när- och mellanseende
  • Naturlig och bekväm arbetsställning
  • Kombinerad med ytbehandlingen Extra Blue minskar ögontrötthet och bländning och du får en ökad kontrast
  • Skyddar mot UV-strålning* 25 E-SPF 

Läs mer om Extra Blue behandling

Enkelslipade arbetsglasögon

Våra enkelslipade arbetsglasögon gör det lättare för dig att läsa och titta på en skärm under längre stunder.

Viktiga fördelar:

·        Bilder och texter framstår som större i ditt läsområde

·        Det är mindre ansträngande för dina ögon att skifta mellan olika avstånd

·        När vi kombinerar enkelslipade arbetsglasögon med Neva Max Blue UV minskar bländning och du får en ökad kontrast. Det blir vilsamt för ögonen.

·        Du får ett skydd mot UV-strålning, 25 E-SPF med Neva Max Blue UV.

Rumsprogressiva glasögon

Med dessa kan du se väl på nära, mellan och i viss mån också på långt håll. Dessa glasögon kan enbart beställas med email.

Viktiga fördelar:

·        Rumsprogressiva glasögon ger dig en naturlig och ergonomisk arbetsställning vid din skärm.

·        Du kan se på ett bekvämt sätt på nära- och mellanavstånd.

·        Du kan också till viss del se bekvämare på längre håll vilket kan komma väl till pass under ett möte eller en presentation.

·        Kan kombineras med Neva Max Blue UV som ger skydd mot UV-strålning med 25 E-SPF samt skydd mot bländning och bättre kontrast.

Rumsprogressiva arbetsglasögon är särskilt till för arbete inomhus som på kontor. De är inte gjorda för bilkörning.


Fotokromatiska

Fotokromatiska glas är färgskiftande glas som snabbt anpassar sig till olika ljusförhållanden. De skiftar från klara glas till färgade glas, och tvärtom. När fotokromatiskt glas kommer i kontakt med UV-strålning växlar glasen till en intensivt mörk och djup ton för att när du sedan befinner dig inomhus igen växla tillbaka klara glas.


För att dina glas ska hålla länge så finns det hos oss tre behandlingsalternativ att välja mellan: 

1. Standard behandling  

Innehåller: Antireflex behandling, hårdhetsbehandling, vattenavstötande och UV skydd.

En antireflexbehandling på glasögonen innebär bättre kontrastseende, klarare färger och mörkerseende. När vi utför behandlingen vidtar vi specifika åtgärder för att förhindra att reflexioner uppstår. Detta främst i ytor på material avsedda att släppa igenom ljus såsom fönster, glasögon och linser i optiska instrument, men i vissa fall även på andra blanka ytor. 

Vi utför även en hårdhetsbehandling så att glasögonen blir reptåliga. När glasögonen hårdhetsbehandlats blir glasen hårdare och därmed tål de mer. Denna behandling förlänger glasens varaktighet markant. Det är något som är bra för dig såväl som för miljön då du kan använda dina arbetsglasögon längre.

Vi kompletterar glasögonen med en vattenavstötande och UV-skyddsbehandling för att ingen vätska ska störa dina ögon samt så att glasen effektivt filtrerar UV-ljus.

2. Extra behandling 

Innehåller: Antireflex, UV och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5 gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena.

Med antireflex förbättrar vi glasen så att de motverkas från reflexer och skuggor, vilket annars tröttar ut ögonen. Du får också in mer ljus genom glasen så att du helt enkelt ser bättre, samtidigt som dina ögon syns tydligare utifrån. 

Med vårat UV-skydd hindrar dina glasögon effektivt att UV-strålar tar sig igenom till dina känsliga ögon. Med vårt repskydd förbättrar vi ytterligare glasen genom en gard som läggs på i form av ett tunt lager skydd på glaset.

Säg hejdå till kladdiga och smutsiga glas som inte gör någon nytta och är väldigt irriterande! För att minimera nedsmutsningen av glasen använder vi antistatiska glas vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena. Du kan snabbt få dem rena och slipper ständigt gnuggande och irritation från smuts.

3. Extra Blue behandling 

Innehåller: ’Extra Blue’ ytbehandling för alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis datorskärmar, tv, tv-spel, surfplattor, mobiler (alla digitala verktyg) osv. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon; antireflex, UV och repskydd och även ett extraskydd mot repning som gör dina glas i glasögonen 2,5 gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena. 

Vi utför Extra Blue behandlingar som motverkar dåligt och skadligt ljus och strålningar som kan trötta dina ögon. Detta är ett mycket bra extraskydd att komplettera dina glasögon med om du är personen som sitter mycket vid datorskärmar som avger blått ljus såsom exempelvis datorskärmar, Tv-spel, surfplattor, mobiler och så vidare.

Självklart går det att använda glasögon som genomgått Extra Blue behandling när som helst på dagen oavsett situation. Du behöver alltså inte bara använda dem när du sitter vid en traditionell skärm.

Kvalitativt glas 

Vi erbjuder glas från världens ledande tillverkare och kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden.

Det går att välja enklare glas utan UV-skyddet. Det är dock viktigt att skydda våra ögon mot solens skadliga strålar och det är definitivt inget vi rekommenderar att göra avkall på! 


Polariserande

Med polariserande glas kan du njuta av solen i alla lägen.

Polariserande glas har två fördelar:

1.      De är förträffliga som solglasögon eftersom de filtrerar bort irriterande reflexer från blöt asfalt, vatten och snö.

2.      Genom att filtrera bort reflexer som bländar förbättrar man även kontrastseendet vilket gör att man på ett avslappnat sätt kan njuta av omgivningarna.

Kort sagt, dessa glas låter dig på många sätt njuta av solen utan irritation från reflexer
När irriterande reflexer försvinner innebär det att ögonen inte tröttas ut. 100% UV skydd är viktigt för dina ögons hälsa. Finare och bättre kontrastseende är alltid en fördel. Perfekt för ljuskänsliga personer. Det perfekta valet vid aktiviteter som fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter

Färger
Går att få i följande färger: brun, grå och graphite grön.

Hur beställer jag polariserande glasögon? 

Meddela oss om du behöver polariserande glasögon så skickar vi dig mer information!

> Köp nya solglasögon


Köpa glasögon på nätet

Det är enkelt att handla glasögon på nätet på RenOptik.se. Du surfar in på vår hemsida och väljer vilka bågar du vill prova. Bågarna skickas gratis hem till dig så att du kan se om du passar i dem. Låna hem glasögon gratis.

Vi har även en tjänst där du kan ladda upp en bild på dig själv och testa bågarna virtuellt, Prova online. Om du är säker på att du vill ha en viss glasögonbåge utan att ha provat den är det bara att välja vilka glas du vill ha i bågen och skicka iväg din beställning.

Vi vill att det ska vara så enkelt och bekvämt som möjligt att handla glasögon online hos oss och erbjuder dig smidiga tjänster för att du ska få glasögonen som du vill ha! Om du vill köpa nya glasögon kan du klicka här: Köpa glasögon. Sedan är det bara att surfa genom vår sortiment.

Om du vill utnyttja våra nya förträffliga tjänst för att byta glas i befintliga bågar kan du klicka här: Byta glas i glasögon. Alla alternativ vi erbjuder är kostnadseffektiva men då du byter glas i befintliga glasögon slår du även ett slag för miljön.

Prova för att upptäcka vår höga kvalitet även du! 

Lycka till och hör gärna av dig med frågor om dina glas och tillval!

Alexander på RenOptik

1.    Standardbehandling
Innehåller: Antireflex behandling, hårdhetsbehandling, vattenavstötande och UV skydd. 

                                  
En antireflexbehandling på glasögonen innebär bättre kontrastseende, klarare färger och mörkerseende. När vi utför behandlingen vidtar vi specifika åtgärder för att förhindra att reflexioner uppstår, främst i ytor på material avsedda att släppa igenom ljus såsom fönster, glasögon och linser i optiska instrument, men i vissa fall även på andra blanka ytor. 

Vi utför även en hårdhetsbehandling så att glasögonen inte blir repkänsliga. När glasögonen hårdhetsbehandlats blir glasen hårdare och mer reptåliga. Denna behandling förlänger glasens varaktighet markant.

Dock behöver mineralglas inte genomgå en hårdhetsbehandling då de är hårda och därmed reptåliga i sig själva.

Vi kompletterar glasögonen med en vattenavstötande och UV-skyddsbehandling för att ingen vätska ska störa dina ögon samt så att glasen effektivt filtrerar UV-ljus.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder endast glas från ledande europeiska tillverkare såsom BBGR-Frankrike, EU och kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden. 


 

 

2. Extra behandling

Innehåller: antireflex, uv och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena. 

Med antireflex förbättrar vi glasen så att de motverkas från reflexer och skuggor, vilket annars tröttar ut ögonen. Du får också in mer ljus genom glasen så att du helt enkelt ser bättre, samtidigt som dina ögon syns tydligare utifrån. 

Med vårat UV-skydd hindrar dina glasögon effektivt att UV-strålar går igenom dem. Med vårt repskydd förbättrar vi ytterligare glasen genom en gard som läggs på i form av ett tunt lager skydd på glaset.

Säg hejdå till kladdiga och smutsiga glas som inte gör någon nytta och är väldigt irriterande. För att minimera nedsmutsningen av glasen använder antistatiska glas vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena och effektivt hålla dem bort från jox.

3. Extra Blue behandling

Innehåller: ’Extra Blue ’ ytbehandling för alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis dataskärmar, tv, surfplattor, mobiler osv. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon; 

antireflex, uv och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena. 


Vi utför Extra Blue behandlingar som motverkar dåligt och skadligt ljus och strålningar som kan trötta dina ögon. Detta är ett mycket bra extraskydd att komplettera dina glasögon med om du är den personen som sitter mycket vid datorskärmar som avger blått ljus såsom exempelvis datorskärmar, TV, surfplattor, mobiler och så vidare.

Självklart går det att använda glasögon som genomgått Extra Blue behandling när som helst på dagen oavsett situation, du behöver alltså inte bara använda dem när du sitter bakom en skärm.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder endast glas från ledande europeiska tillverkare såsom BBGR-Frankrike, EU och kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden.