Glas tillval till dina glasögon

Ett smartare sätt att handla glasögon på nätet - Välkommen!

Vi erbjuder bara glas från ledande europeiska tillverkare som är tillverkade av plast, det mest slagtåliga materialet på marknaden.


Enkelslipade

Enkelslipade glas har bara en optisk korrektion zon, som är utformad för antingen avstånd vision eller läsning. För att förbättra de optiska egenskaperna så tillverkas glasen med asfärisk form som gör linsen tunnare, lättare, platt, vilket inte snedvrider användarens ögon, minskar även perifer distorsion och ger en bredare synfält.

Med vanliga standardglas har glasögonen en och samma styrka över hela glasytan. Enkelslipade glas är anpassade till dig som har ett synfel såsom närsynthet, översynthet eller brytningsfel (astigmatism) och är den vanligaste korrigeringen. Fördelar med enkelslipade glas är att de hjälper dig att se klart på avstånd i flera användningsområden såsom avstånd, läsglasögon och passar alla åldrar. De kan till exempel hjälpa dig att läsa fast du i övrigt ser bra. Eller att se trafikskyltarna på avstånd när du kör bil. 

>Läs mer om enkelslipade solglasögon i din egen styrka!


Dubbelslipade (Bifokala)

Bifokala glas har två optiska zoner som skarpt åtskilda från varandra genom en synlig linje. Övre optiska zonen är för avstånd vision och botten - på nära håll, på ett genomsnittligt avstånd är vision frånvarande. På grund av en skarp gräns mellan optiska zoner av bifokala glas hos kunder så märks detta med ett kraftigt hopp anpassningens syn.

Flerstyrkeglas, ha ett tydligt avgränsande fält i glaset. Överdelen används för att se på avstånd och i den nedre delen av glasen sitter en läsruta för närseende. Idag ersätts dock dubbelslipade glas alltmer av progressiva glas.


Progressiva glas

Progressiva glas har några fokusområden, samankoplat till en, så kan man se klart utan extra ansträngning på alla avstånd, även långt, genomsnittligt avstånd och nära. Du ser tydligt på alla avstånd, som dessutom ser ut och känns naturligt.

Till skillnad från bifokala linser har ingen skarp gräns mellan de optiska banden. Anpassning till rätt montering av progressiva glas är mycket snabb. I dessa linser, du se allt klart, även om snabbt tittar på avlägsna objekt, till exempel se över tidningar på TV.

Flerstyrkeglas med flytande övergång mellan avstånds- och närstyrka är som dubbelslipade glas, bara mer avancerade. Ny teknik ger inte bara glaset ett bredare synfält, utan gör dem också tunnare och lättare vilket därmed ger ett elegantare utseende. Läs mer Om Progressiva glasögon / Frågor om progressiva glasögon


Terminalglasögon / Datorglasögon

Perfekt för all verksamhet på nära och medeldistans. Med dataglas kan du kommunicera med kollegor vid bordet, arbeta vid datorn, skriva och läsa dokumenten. Gör det möjligt att se på mellan, när och lite längre avstånd

Närprogressiva eller datorglasögon (arbetsglasögon; terminalglasögon) är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet. Många har idag bildskärmsglasögon med flexibla glaslösningar.  Som anställd har du rätt till arbetsglasögon om t.ex. arbetar mer än 1 timme per dag framför en dataskärm.

Ni kan uppdatera dina glasögon med en ny ytbehandling för skärmanvändare - Extra Blue behandling. Genom att reducera blått ljus, begränsas ögats behov av att ständigt fokusera om och därigenom blir man inte trött i ögonen lika snabbt.

FÖRDELAR FÖR ANVÄNDAREN

  • Mycket bekvämt när- och mellanseende
  • Naturlig och bekväm arbetsställning
  • Kombinerad med ytbehandlingen Extra Blue minskar ögontrötthet och bländning och man får en ökad kontrast
  • Skyddar mot UV-strålning* 25 E-SPF 

läs mer om Extra Blue behandling


Fotokromatiska

Fotokromatiska glas är färgskiftande glas som snabbt anpassar sig till olika ljusförhållanden. De skiftar från klara glas till färgade glas och tvärtom. När fotokromatiskt glas kommer i kontakt med UV-strålning växlar glasen till en intensivt mörk och djup ton för att när du sedan befinner dig inomhus igen växlar till klara glas.


För att dina glas ska hålla länge så finns det hos oss tre behandlingsalternativ att välja mellan:

1. Standard behandling 

Innehåller: Antireflex behandling, hårdhetsbehandling, vattenavstötande och UV skydd.

En antireflexbehandling på glasögonen innebär bättre kontrastseende, klarare färger och mörkerseende. När vi utför behandlingen vidtar vi specifika åtgärder för att förhindra att reflexioner uppstår, främst i ytor på material avsedda att släppa igenom ljus såsom fönster, glasögon och linser i optiska instrument, men i vissa fall även på andra blanka ytor. 

Vi utför även en hårdhetsbehandling så att glasögonen inte blir repkänsliga. När glasögonen hårdhetsbehandlats blir glasen hårdare och mer reptåliga. Denna behandling förlänger glasens varaktighet markant.

Vi kompletterar glasögonen med en vattenavstötande och UV-skyddsbehandling för att ingen vätska ska störa dina ögon samt så att glasen effektivt filtrerar UV-ljus.

2. Extra behandling

Innehåller: Antireflex, UV och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5 gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena.

Med antireflex förbättrar vi glasen så att de motverkas från reflexer och skuggor, vilket annars tröttar ut ögonen. Du får också in mer ljus genom glasen så att du helt enkelt ser bättre, samtidigt som dina ögon syns tydligare utifrån. 

Med vårat UV-skydd hindrar dina glasögon effektivt att UV-strålar går igenom dem. Med vårt repskydd förbättrar vi ytterligare glasen genom en gard som läggs på i form av ett tunt lager skydd på glaset.

Säg hejdå till kladdiga och smutsiga glas som inte gör någon nytta och är väldigt irriterande. För att minimera nedsmutsningen av glasen använder antistatiska glas vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena och effektivt hålla dem bort från jox.

3. Extra Blue behandling

Innehåller: ’Extra Blue ’ ytbehandling för alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis dataskärmar, tv, tv-spel, surfplattor, mobiler (alla digitala verktyg) osv. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon; antireflex, UV och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5 gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena.

Vi utför Extra Blue behandlingar som motverkar dåligt och skadligt ljus och strålningar som kan trötta dina ögon. Detta är ett mycket bra extraskydd att komplettera dina glasögon med om du är den personen som sitter mycket vid datorskärmar som avger blått ljus såsom exempelvis datorskärmar, TV-spel, surfplattor, mobiler och så vidare.

Självklart går det att använda glasögon som genomgått Extra Blue behandling när som helst på dagen oavsett situation, du behöver alltså inte bara använda dem när du sitter bakom en skärm.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder glas från ledande europeiska tillverkare såsom BBGR-Frankrike, EU och kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden.

Är man inte intresserad av att lägga till någon av ovan behandlingsalternativ ingår ändå UV skyddet. Det är viktigt att skydda våra ögon och definitivt inget vi gör avkall på. 


Polariserande

Med polariserande glas kan du njuta av solen i alla lägen.

Polariserande glas har två fördelar: de är förträffliga som solglasögon eftersom de filtrerar bort irriterande reflexer från t. ex. blöt asfalt, vatten och snö. Genom att filtrera bort reflexer som bländar,förbättrar man även kontrastseendet vilket gör att man på ett avslappnat sätt kan njuta av omgivningarna. Kort sagt, dessa glas låter dig på många sätt njuta av solen utan irritation från reflexer
Fördelar
Eliminerar irriterande reflexer vilket innebär att ögonen inte tröttas. 100% UV skydd. Finare och bättre kontrastseende. Perfekt för ljuskänsliga personer. Det perfekta valet vid aktiviteter som fiske, bilkörning, skidåkning och andra utomhusaktiviteter
Färger
Går att få i följande färger: brun, grå.

Hur beställer jag Polariserande glasögon?

Meddela oss om du behöver Polariserande glasögon från BBGR så skickar vi dig mer information!

> Köp Nya Solglasögon


Köpa glasögon på nätet

Det är enkelt att handla glasögon på nätet hos renoptik.se. Du surfar in på var websida och väljer vilka bågar du vill prova. Bågarna skickas gratis hem till dig så att du kan se om du passar i dem. Låna Hem Glasögon gratis.

Vi har även en tjänst där du kan ladda upp en bild på dig själv och testa bågarna virtuellt, Prova online. Om du är säker på att du vill ha en viss glasögonbåge utan att ha provat den är det bara att välja vilka glas du vill ha till bågen och skicka iväg din beställning.

Vi vill att du handlar som enklast och bekvämast möjligt och använda alla tjänster får att fullfölja dina önskemål. Om du vill köpa nya glasögon bara klicka här Köpa glasögon och gå vidare att surfa genom vår sortiment. Om du vill utnyttja våra nya förträfflig tjänst klicka här Byta glas i glasögon. I båda fall får du möjlighet att spara eftersom det inte behöver kosta mer än vad de gör hos oss.

Prova och bli övertygat om kvaliteten!

1.    Standardbehandling
Innehåller: Antireflex behandling, hårdhetsbehandling, vattenavstötande och UV skydd. 

                                  
En antireflexbehandling på glasögonen innebär bättre kontrastseende, klarare färger och mörkerseende. När vi utför behandlingen vidtar vi specifika åtgärder för att förhindra att reflexioner uppstår, främst i ytor på material avsedda att släppa igenom ljus såsom fönster, glasögon och linser i optiska instrument, men i vissa fall även på andra blanka ytor. 

Vi utför även en hårdhetsbehandling så att glasögonen inte blir repkänsliga. När glasögonen hårdhetsbehandlats blir glasen hårdare och mer reptåliga. Denna behandling förlänger glasens varaktighet markant.

Dock behöver mineralglas inte genomgå en hårdhetsbehandling då de är hårda och därmed reptåliga i sig själva.

Vi kompletterar glasögonen med en vattenavstötande och UV-skyddsbehandling för att ingen vätska ska störa dina ögon samt så att glasen effektivt filtrerar UV-ljus.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder endast glas från ledande europeiska tillverkare såsom BBGR-Frankrike, EU och kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden. 


 

 

2. Extra behandling

Innehåller: antireflex, uv och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena. 

Med antireflex förbättrar vi glasen så att de motverkas från reflexer och skuggor, vilket annars tröttar ut ögonen. Du får också in mer ljus genom glasen så att du helt enkelt ser bättre, samtidigt som dina ögon syns tydligare utifrån. 

Med vårat UV-skydd hindrar dina glasögon effektivt att UV-strålar går igenom dem. Med vårt repskydd förbättrar vi ytterligare glasen genom en gard som läggs på i form av ett tunt lager skydd på glaset.

Säg hejdå till kladdiga och smutsiga glas som inte gör någon nytta och är väldigt irriterande. För att minimera nedsmutsningen av glasen använder antistatiska glas vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena och effektivt hålla dem bort från jox.

3. Extra Blue behandling

Innehåller: ’Extra Blue ’ ytbehandling för alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis dataskärmar, tv, surfplattor, mobiler osv. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon; 

antireflex, uv och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena. 


Vi utför Extra Blue behandlingar som motverkar dåligt och skadligt ljus och strålningar som kan trötta dina ögon. Detta är ett mycket bra extraskydd att komplettera dina glasögon med om du är den personen som sitter mycket vid datorskärmar som avger blått ljus såsom exempelvis datorskärmar, TV, surfplattor, mobiler och så vidare.

Självklart går det att använda glasögon som genomgått Extra Blue behandling när som helst på dagen oavsett situation, du behöver alltså inte bara använda dem när du sitter bakom en skärm.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder endast glas från ledande europeiska tillverkare såsom BBGR-Frankrike, EU och kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden.