Solglasögon & fotokromatiska glasögon med styrka

Solglasögon i din styrka

Vi slipar solglasögon till den styrka som passar just dina ögon. Om du inte vill ha dina slipade solglas i ett par solglasögonbågar kan vi sätta in dem i en vanlig båge som du själv väljer!

Alla som köper glasögon från RenOptik kan till ett förmånligt pris senare uppgradera dem till solglasögon med styrka. Välj mellan vanliga solglas och fotokromatiska glas!

Solglas finns i många olika färger. Det är något som till viss del påverkar hur du ser din omgivning. Hos oss får du alltid gratis rådgivning så att du kan välja den färg som bäst lämpar sig för dina önskemål! Läs mer om slipade solglasögons olika färger här.

Hur jag beställer solglasögon i min egen styrka?

välj typ av glasögon, med eller utan styrka

välj tjocklek av glas samt typ av glasbehandling

Välj ’’solfärgade glas’’ samt färgönskemål.

  • Fyll i ditt recept. För att minimera risken för felskrivningar i din beställning rekommenderar vi att du skickar en kopia av ditt recept till oss via e-post eller med vanlig post. 

Fyll i ditt recept.

  • Välj betal- och leveranssätt.

Välj betal- och leveranssätt

OBS! Det kan finnas begränsningar i val av glasögon samt tillval om diameter på glasen överskrider 75 mm. Vidare kan priserna vara något högre än angivet i detta fall.


Fotokromatiska glas i din styrka

Vill du ha vanliga glasögon och solglasögon som anpassar sig efter solens ljus i ett?

På RenOptik har vi fotokromatiska glas i tre olika färgutföranden: grå, grön och brun. Alla våra fotokromatiska glas har givetvis antireflex-, hårdhets- och vattenavvisande behandling och de ger dig 100% UV-skydd.

Så fungerar fotokromatiska glas 

Fotokromatiska glas skyddar mot solen och blockerar 100% av solens skadliga UVA & UVB-strålar. De blir mörkare vid exponering för solljus och kan således minska bländning och ögontrötthet.

När du går in återgår glasen till att vara normalt ljusa igen efter bara 2-5 minuter. Praktiskt och enkelt för dig som är aktiv utomhus lika ofta som inomhus!

Värt att tänka på när man bär sina fotokromatiska glasögon i skidbacken eller ute på sjön är att glasögonen inte alltid täcker hela synfältet. Vidare måste man komma ihåg att även temperaturen kan påverka glasögonens mörkhetsgrad (glasen blir mörkare vid lägre temperatur). Dessutom kan glasen bli mörka även i mulet väder eftersom det kan vara mycket UV-strålning då (det är UV-strålningen som styr anpassningen av glasets färgnyans).

De flesta fotokromatiska glas mörknar inte nämnvärt i bilen. Detta eftersom att rutan i bilen tar mycket av UV-strålningen. Därför har vi också XTRactive-fotokromatiska glas som mörknar även bakom bilens vindruta. Du kan skicka meddelande till oss för att beställa XTRactive-fotokromatiska glas! Klicka här om du vill veta mer om XTRActive-fotokromatiska glas.

Hur beställer jag fotokromatiska glas?

Välj typ av glasögon, med eller utan styrka

  • Välj tjocklek av glas samt typ av glasbehandling

Välj tjocklek av glas samt typ av glasbehandling

  • I steg 4, välj ’’fotokromatiska glas’’
  • Välj mellan brun, grön och grå färgskiftning på glasen

I steg 4, välj ’’fotokromatiska glas’’

  • Fyll i ditt recept. För att minimera risken för felskrivningar i din beställning rekommenderar vi att du skickar en kopia av ditt recept till oss via e-post eller med vanlig post. 

Fyll i ditt recept.

  • Välj betal- och leveranssätt

Välj betal- och leveranssätt


Nu har vi 3 färgskiftande färger!

fotokromatiska glasögon grafitgrön grå brun- renoptik.se

Grafitgrön - En ny färg på färgskiftande glas som ger ett naturligt färgseende!

Nu finns Transitions® grafitgröna glas som har ännu bättre färgåtergivning, särskilt av gröna och blåa nyanser! Transitions® grafitgröna glas har en bättre aktivering av indirekt solljus samt för att bli ännu mörkare under varma dagar. Detta tack vare att Transitions® grafitgröna glas använder sig av Chromea7 ™ teknologin som gör det möjligt för glasen att svara på ljusskiftningar bättre än någonsin förr.

 

Transitons® GRAFITGRÖN                            Traditionell Transitions® Färg     

Fullt aktiverad     

                  färgskiftande glasögon | köp billiga glasögon online

Enligt forskning reagerar olika människor inte precis på samma sätt på alla färger i det visuella spektra som omger oss. På 50-talet utvecklade man en grågrön färg på glas som framhäver vissa färgnyanser för att ge en bättre kontrast och även ett bättre färgseende.

Sedan dess har optiker och konsumenter runt om i världen använt denna färg som referens vad gäller solglas. Idag finns Transitions Signature VIII glas-färg grafitgrön på marknaden. Den uppfyller många av kraven för ett naturligt färgseende och kan anpassas till alla bågar för att du ska kunna se världen som den är!

 

Jag hoppas att du blir nöjd med dina solglasögon med styrka. Hör gärna av dig med frågor!

Alexander RenOptik