profile

Fotokromatiska glasögon & solglasögon med styrka

Solglasögon med styrka

Vi slipar solglasögon till den styrka som passar just dina ögon. Om du inte vill ha dina slipade solglas i ett par solglasögonbågar kan vi sätta in dem i en vanlig båge som du själv väljer!

Alla som köper glasögon från RenOptik kan till ett förmånligt pris senare uppgradera dem till solglasögon med styrka. Välj mellan vanliga solglas och fotokromatiska glasögon!

Solglasögon med styrka finns i många olika färger. Det är något som till viss del påverkar hur du ser din omgivning. Hos oss får du alltid gratis rådgivning så att du kan välja den färg som bäst lämpar sig för dina önskemål! Läs mer om slipade solglasögons olika färger här.

Hur jag beställer solglasögon i min egen styrka?

välj typ av glasögon, med eller utan styrka

välj tjocklek av glas samt typ av glasbehandling

Välj ’’solfärgade glas’’ samt färgönskemål.

  • Fyll i ditt recept. För att minimera risken för felskrivningar i din beställning rekommenderar vi att du skickar en kopia av ditt recept till oss via e-post eller med vanlig post. 

Fyll i ditt recept.

  • Välj betal- och leveranssätt.

Välj betal- och leveranssätt

OBS! Det kan finnas begränsningar i val av glasögon samt tillval om diameter på glasen överskrider 75 mm. Vidare kan priserna vara något högre än angivet i detta fall.


Fotokromatiska glasögon i din styrka

Vill du ha vanliga glasögon och solglasögon som anpassar sig efter solens ljus i ett?

På RenOptik har vi fotokromatiska glasögon i tre olika färgutföranden: grå, grön och brun. Alla våra fotokromatiska glasögon har givetvis antireflex-, hårdhets- och vattenavvisande behandling och de ger dig 100% UV-skydd.

Förutom att erbjuda högkvalitativa fotokromatiska glasögon med olika färgval, kan du också välja mellan olika stilar och bågdesigner som passar din personliga smak och behov. Vi på RenOptik strävar alltid efter att erbjuda det bästa inom optik och ögonskydd, och våra fotokromatiska glasögon är inget undantag.


Med våra fotokromatiska glasögon behöver du aldrig längre bekymra dig om att byta mellan dina vanliga glasögon och solglasögon när ljuset ändras. De anpassar sig smidigt efter solens intensitet, så du kan njuta av optimal synkomfort i alla ljusförhållanden.

Oavsett om du är ute och kör bil, promenerar längs stranden, eller bara njuter av en kaffe på din favoritkafé, kommer våra fotokromatiska glasögon att hålla dina ögon skyddade och ditt synfält klart.


Våra kunder uppskattar också den extra fördelen med antireflex-, hårdhets- och vattenavvisande behandling som ingår i våra fotokromatiska glasögon. Detta gör dem ännu mer tåliga och lättskötta. Och självklart garanterar vi 100% UV-skydd, så du kan vara säker på att dina ögon skyddas mot skadlig ultraviolett strålning under alla väderförhållanden.


Så om du vill ha bekvämligheten av ett par glasögon som anpassar sig efter solens ljus, samtidigt som du njuter av stil, kvalitet och ögonskydd, så är RenOptik din bästa destination.

Så fungerar fotokromatiska glasögon

Fotokromatiska glasögon skyddar mot solen och blockerar 100% av solens skadliga UVA & UVB-strålar. De blir mörkare vid exponering för solljus och kan således minska bländning och ögontrötthet.

När du går in återgår glasen till att vara normalt ljusa igen efter bara 2-5 minuter. Praktiskt och enkelt för dig som är aktiv utomhus lika ofta som inomhus!

Värt att tänka på när man bär sina fotokromatiska glasögon i skidbacken eller ute på sjön är att glasögonen inte alltid täcker hela synfältet. Vidare måste man komma ihåg att även temperaturen kan påverka glasögonens mörkhetsgrad (glasen blir mörkare vid lägre temperatur). Dessutom kan glasen bli mörka även i mulet väder eftersom det kan vara mycket UV-strålning då (det är UV-strålningen som styr anpassningen av glasets färgnyans).

De flesta fotokromatiska glas mörknar inte nämnvärt i bilen. Detta eftersom att rutan i bilen tar mycket av UV-strålningen. Därför har vi också XTRactive-fotokromatiska glas som mörknar även bakom bilens vindruta. Du kan skicka meddelande till oss för att beställa XTRactive-fotokromatiska glas! Klicka här om du vill veta mer om XTRActive-fotokromatiska glas.

Hur beställer jag fotokromatiska glasögon?

Välj typ av glasögon, med eller utan styrka

  • Välj tjocklek av glas samt typ av glasbehandling

Välj tjocklek av glas samt typ av glasbehandling

  • I steg 4, välj ’’fotokromatiska glas’’
  • Välj mellan brun, grön och grå färgskiftning på glasen

I steg 4, välj ’’fotokromatiska glas’’

  • Fyll i ditt recept. För att minimera risken för felskrivningar i din beställning rekommenderar vi att du skickar en kopia av ditt recept till oss via e-post eller med vanlig post. 

Fyll i ditt recept.

  • Välj betal- och leveranssätt

Välj betal- och leveranssätt


Nu har vi 3 färgskiftande färger!

fotokromatiska glasögon grafitgrön grå brun- renoptik.se

Grafitgrön - En ny färg på färgskiftande glas som ger ett naturligt färgseende!

Nu finns Transitions® grafitgröna glas som har ännu bättre färgåtergivning, särskilt av gröna och blåa nyanser! Transitions® grafitgröna glas har en bättre aktivering av indirekt solljus samt för att bli ännu mörkare under varma dagar. Detta tack vare att Transitions® grafitgröna glas använder sig av Chromea7 ™ teknologin som gör det möjligt för glasen att svara på ljusskiftningar bättre än någonsin förr.

 

Transitons® GRAFITGRÖN                            Traditionell Transitions® Färg     

Fullt aktiverad     

                  färgskiftande glasögon | köp billiga glasögon online

Enligt forskning reagerar olika människor inte precis på samma sätt på alla färger i det visuella spektra som omger oss. På 50-talet utvecklade man en grågrön färg på glas som framhäver vissa färgnyanser för att ge en bättre kontrast och även ett bättre färgseende.

Sedan dess har optiker och konsumenter runt om i världen använt denna färg som referens vad gäller solglas. Idag finns Transitions Signature VIII glas-färg grafitgrön på marknaden. Den uppfyller många av kraven för ett naturligt färgseende och kan anpassas till alla bågar för att du ska kunna se världen som den är!

Ska du ha vanliga solglasögon eller solglasögon med styrka?

Många tycker att det är bekvämt med solglasögon med styrka eftersom du då inte måste ha linser eller två glasögonbågar på dig. Om du letar efter billiga solglasögon med styrka så finns det en poäng i att se till att de fungerar på ett smidigt sätt så att du slipper ha flera par. Samtidigt kan det förstås vara så att du ändå alltid har linser på dig och då behöver du ju inte ha styrka i solglasögonen.

För dig som är van vid att använda glasögon och tycker om att variera kan det verkligen rekommenderas att skaffa solglasögon som också kan fungera som vanliga glasögon. Kontakta oss gärna om du vill rådgöra om saken. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa till med solglasögon som är smidiga att använda och som ger dig ett fantastiskt stöd.

solglasögon med styrka

Jag hoppas att du blir nöjd med dina solglasögon med styrka. Hör gärna av dig med frågor!

Alexander RenOptik