Arbetsglasögon / Terminalglasogon

Spenderar du mycket av din arbetstid framför en dator eller annan skärm?

Arbetsglasögon behövs inom de flesta yrken idag. Om du inte utnyttjar chansen att skaffa terminalglasögon trots att du behöver det kan följden bli huvudvärk eller ont i nacken - om du inte redan har råkat ut för dessa besvär.

Ett par extra bildskärmsanpassande glasögon är ofta lösningen för både ökad arbetskvalitet och ökad trivsel. Med arbetsglasögon, även kallat terminalglasögon, datorglasögon eller närprogressiva glasögon, kan du kommunicera med kollegor vid bordet och samtidigt arbeta vid datorn. De är specialkonstruerade för att passa dina behov i arbetet.

Hos oss du kan hitta de billigaste och mest prisvärda alternativen, där kvaliteten är på topp trots det låga priset. Du kan även ha rätt till terminalglasögon från din arbetsgivare om du arbetar mer än 1 timme per dag vid en dataskärm, se mer om detta nedan.

terminal datorglasögon | närprogressiva glasögon

Är ditt företag intresserade av att veta mer?

Hör av er så får ni en speciell rabattkod att använda vid beställning av glasögon hos oss.


Terminalglasögon / Arbetsglasögon

Bildskärmsglasögon, även kallade terminalglasögon, skiljer sig från privata glasögon genom annorlunda styrka och/eller annan konstruktionen i glaset. Dina vanliga glasögon ger inte ett komfortabelt seende eller rätt ergonomi när du arbetar mer än en timme per dag framför en skärm. I dina arbetsglasögon är styrkan i glasen anpassade efter de personliga arbetsavstånden.

Du kan dessutom välja att endast byta till glas som är anpassade för att använda framför skärm i dina befintliga bågar.

Du kan även behandla dina glasögon med en ny ytbehandling för skärmanvändare - Neva Max Blue behandling. Denna behandling reducerar blått ljus, vilket gör att ögats behov av att ständigt fokusera om begränsas och därigenom blir man inte trött i ögonen lika snabbt. Behandlingen fungerar även utmärkt för dig som inte har några synfel utan bara sitter vid en bildskärm ofta!

Glasögonen får med denna behandling ett blått filter som inte syns. De ser ut som vanliga glas och reflekterar bara ljus med liten blå-violett färg. Läs mer om Neva Max Blue behandling


Vi erbjuder tre alternativ för arbets-/terminalglasögon

 » Enkelslipade arbetsglasögon - Gör det behagligare att läsa/titta på en skärm under                längre tid

 • I läsområdet framstår bilder och text större
 • Mindre ansträngande för ögonen att skifta mellan olika avstånd
 • Kombinerad med ytbehandlingen Neva Max Blue UV minskar ögontrötthet och bländning, och man får en ökad kontrast
 • Skyddar mot UV-strålning* 25 E-SPF med Neva Max Blue UV

» Närprogressiva glasögon - Gör det möjligt att se på nära, mellan samt lite längre avstånd

 • Mycket bekvämt vid när- och mellanseende
 • Naturlig och bekväm arbetsställning
 • Kombinerat med ytbehandlingen Neva Max Blue UV minskar ögontrötthet och bländning och man får en ökad kontrast
 • Skyddar mot UV-strålning* 25 E-SPF med Neva Max Blue UV.

» Rumsprogressiva glasögon - Gör det möjligt att se på nära, mellan samt i viss mån långa avstånd (beställning endast via mail)

 • Ger användaren en mer naturlig och ergonomisk arbetsställning vid skärm
 • Ger ett komfortabelt seende på nära- och mellanavstånd
 • Man kan även se (begränsat) på längre håll, såsom att följa med i en presentation eller se andra mötesdeltagare vid möten
 • Kombinerad med ytbehandlingen Neva Max Blue UV minskar ögontrötthet och bländning, och man får en ökad kontrast
 • Skyddar mot UV-strålning* 25 E-SPFmed Neva Max Blue UV
 • Används särskilt för inomhusbruk, t.ex. kontorsarbete. Ska inte användas vid till exempel bilkörning.

Hur fungerar dator-/arbetsglasögon?

Våra glasleverantörer från Frankrike, BBGR, har komfortabla glas som fungerar för både läsning, datoranvändning samt inomhusarbete. Glasen kan anpassas för fler användningsområden och kan med fördel användas till yrken eller fritidssysselsättningar som inte innebär datorarbete, till exempel yrken som lärare, sjuksköterska, läkare, it-konsult, kontorsarbetare, musiker eller butikspersonal.

Glasögonen används med fördel i situationer där koncentrationen ligger på mellan- och näravstånd, men där det även krävs viss avståndssyn. De är perfekta för all verksamhet på nära och medel distans.


Hur du gör för att köpa arbetsglasögon

1. Hitta en favoritbåge eller välj tjänsten “Byta glas i befintlig båge”

2. I steg 1 - Välj “Terminalglasögon” (läs+datoren)

3. Välj tjocklek på glaset samt typ av glasbehandling

glasbehandling | arbetsglasögon

4. Fyll i ditt recept. För att minimera risken för felskrivningar i din beställning rekommenderar vi att du skickar en kopia av ditt recept till oss via e-post eller vanlig post

terminalglasögon | fyll i ditt recept

5. Välj betal- och leveranssätt

Välj betal- och leveranssätt | arbetsglasögon

KLART - Du får dina glasögon levererade hem till dig inom några dagar!


Vem har rätt till gratis terminalglasögon?

Det finns många namn på de glasögon du kan ha rätt till på din arbetsplats: terminalglasögon, bildskärmsglasögon, arbetsglasögon, företagsglasögon, datorglasögon. Du som är fast anställd, vikarie eller projektanställd har rätt till terminalglasögon bekostade av företaget om du arbetar minst 1 timme om dagen vid en datorskärm.

Din arbetsgivare är då skyldig att stå för både glasögonen och dina synundersökningar. Först görs en av företaget bekostad synundersökning, om den sedan visar att du behöver speciellt anpassade arbetsglasögon kommer ditt företag att bekosta det.

Beställer du dina terminalglasögon här hos oss ökar du naturligtvis dina chanser att få ett par riktigt bekväma och snygga terminalglasögon godkända och bekostade av din arbetsgivare eftersom de är billiga och prisvärda.

Arbetsgivaren kan nämligen neka att stå för kostnaden om glasögonen visar sig bli för dyra i förhållande till det pris du skulle ha kunnat fått dem för.

Du som har ett eget företag (även handelsbolag och aktiebolag) har också rätt att dra av kostnaden för både terminalglasögonen och synundersökningar om det är glasögon du enbart använder i samband med arbete.