Frågor och svar om progressiva glasögon

frågor & svar om progressiva glasögon | renoptik.se

  • Hur fungerar ett par progressiva glasögon?

Med progressiva glasögon behöver du inte längre byta mellan flera glasögonbågar för att kunna se bra på olika avstånd. Ett par progressiva glasögon är som flera glasögon i ett.

Progressiva glasögon passar dig som är trött på att alltid ha med dig flera par läsglasögon när du ska någonstans? Då kan vi definitivt rekommendera att progressiva glasögon är något för dig. När du använder progressiva glasögon får du en väsentligt bra syn på både nära och långt håll. De progressiva glasen korrigerar seendet på alla avstånd och vi erbjuder dessa av bästa sort och kvalité som finns på marknaden.

  • De ser ju ut som alla andra glas, vad är egentligen skillnaden?

För att tillverka det här glaset används den senaste toppmoderna teknologin inom optik och tillasammans med världens skickligaste forskare. Detta medförde ett mer avancerat glas än någonsin tidigare, perfekt anpassat efter just dina förutsättningar.

  • Och jag som är så noga med vilka bågar jag väljer, finns det några begränsningar?

Du kan vara lugn, dessa glas finns i så många typer av material och kan göras tunna och vackra oavsett vilken båge du väljer – med eller utan hel båge av plast eller metall. Om ni vill ha ett par bågar med låg höjd så finns alternativet mini progressiv. Dessa ger en kortare skillnad mellan avstånd och läs. Vi rekommenderar att ni ska ha normala värden på höjden på era bågar för att få bästa upplevelse, även fast mini progressiva är ett fullt fungerande konsept! Du väljer precis det du önskar! 

  • Är glaset verkligen så mycket bättre än de billigare alternativen? Det är väl ingen större skillnad... eller?

Det är stora skillnader! Precis som att en lågprisbil går bra att köra med så får du en helt annan upplevelse och komfort om du investerar lite mer i den och köper en med högre prestanda och kvalitet. Eller jämför ljudet i en billig högtalare med det ur en påkostad hifianläggning – visst är det skillnad!

  • Jag läser mycket, men håller ofta även ett öga på TV’n, fungerar det att växla snabbt mellan långt och nära håll?

 Komfort är ledordet för dessa glas och du kommer inte ha några som helst problem att fortsätta med det.

  • Hur fungerar det egentligen med progressiva glas? Jag får ju hålla texten lite längre bort när jag läser – men mina armar börjar snart bli för korta.

I det här glaset slipas den styrka du behöver för att se bra på långt håll och även ett litet tillägg av extra styrka som nu behövs på nära håll för att få tillbaka skärpan. Även för riktigt små detaljer eller när det är sämre belysning. Den extra styrkan är steglöst slipad nertill i glaset just för att blicken naturligt hamnar där vid läsning.

  • Jag har hört att det är väldigt krångligt att börja med progressiva glas och jag är tveksam till det

Det här glaset kommer du knappt märka att du bär. Det är framtaget just för att du som tvekar att börja med progressiva glas skall kunna känna dig säker på att få ett naturligt seende precis som tidigare men självklart nu med fördelen av det extra tillägg som behövs vid arbete eller läsning på nära håll.

  • Mina relativt nyköpta progressiva glasögon är så svåra att hålla rena

Vi kan erbjuda kvalitativa BBGR franska progressiva glas med en av bästa behandling på marknad, Neva Max UV. Välj "Extra behandling" vid beställning.

  • Progressiva glas kräver tillvänjning

Man behöver vänja sig när det gäller progressiva glas och idag går tekniken raskt framåt och utvecklas hela tiden och tillvänjningen går idag mycket snabbare än förr. Man kan dock inte säga att det inte krävs tillvänjning ännu för det gör det, om i mindre omfattning, det kan fortfarande krävas lite tid för att vänja sig vid progressiva glas.

Det är dock väldigt sällsynt att en person inte kan vänja sig vid moderna progressiva glas. Det handlar bara om att hjärnan och ögonen måste lära sig hantera glasens olika brytning och hitta de olika synfälten.
  • Är det dyrt att köpa progressiva glasögon?

För många innebär köp av ett par progressiva glasögon en påkostande utgift. Därför kan det vara ett väldigt bra ide, innan du köper dina progressiva glasögon, att jämföra pris mellan flera olika återförsäljare på nätet.

Men de flesta av återförsäljarna säljer då asiatiska glas som är betydligt billigare och har en annan kvalité än glas av europeiska kända märken som vi erbjuder. Det finns stor skillnad i glas kvalité och behandling.

Prova köpa den extra behandlingen som vi erbjuder och vi är säker på att ni kommer märka stor skillnad och bli ännu mer nöjd med dina glas.  

Ett smart knep är att köpa sina progressiva glasögon online då det är i regel billigast och man kan spara flera tusenlappar.

» Våra progressiva glas har en månads garantiperiod för anpassning.

Om du inte kan ha dina glasögon efter att ha provat dem ett par veckor, kan du skicka dem tillbaka till oss och vi kommer utan extra kostnad att ersätta dem med två par enkelslipade glasögon, läs +avstånd, till samma värde eller så hittar vi en annan lösning. Börja här: » Köpa dina glasögon online.


Läs mer om progressiva glasögon