profile

Frågor och svar om progressiva glasögon

fragar-och-svar

  • Hur fungerar ett par progressiva glasögon?

Med progressiva glasögon behöver du inte längre byta mellan flera glasögonbågar för att kunna se bra på olika avstånd. Ett par progressiva glasögon är som flera glasögon i ett. Därmed kan vi säga att det progressiva glasögon priser du får av oss på RenOptik är väldigt attraktivt. Det ger dig ju allt du behöver i ett par glasögon!

Progressiva glasögon passar dig som är trött på att alltid ha med dig flera par glasögon när du ska någonstans. Om du vill ha ett par glasögon för alla situationer kan vi definitivt rekommendera progressiva glasögon.

När du använder progressiva glasögon får du god syn på både nära och långt håll. De progressiva glasen korrigerar seendet på alla avstånd och vi erbjuder de bästa sorter och kvalitet som finns på marknaden.

  • De ser ju ut som alla andra glas, vad är egentligen skillnaden?

För att tillverka det progressiva glaset används den senaste toppmoderna teknologin inom optik och det hela bygger på den allra senaste forskningen. Detta ger oss glas som är mer avancerade än någonsin. De är perfekt anpassade till dig och dina förutsättningar.

  • Jag är så noga med vilka bågar jag väljer, finns det några begränsningar?

Du kan vara lugn, dessa glas finns i så många olika typer av material och kan göras tunna och vackra oavsett vilken båge du väljer. Du kan få progressiva glas med eller utan hel-båge av plast eller metall.

Om du vill ha ett par bågar med låg höjd så finns alternativet mini progressiv. Dessa ger en kortare skillnad mellan avstånden. Vi rekommenderar att du väljer normala värden för höjden på bågarna för att få bästa upplevelse. Fast mini progressiva är ett fullt fungerande koncept. Du väljer precis det du önskar!

  • Jag läser mycket, men håller ofta även ett öga på tv-skärmen, fungerar det att växla snabbt mellan långt och nära håll?

Komfort är ledordet för dessa glas och du kommer inte ha några som helst problem att fortsätta med att växla på detta sätt.

Bluelight-glasogon

  • Finns det alternativ till progressiva glasögon som kan fungera lika bra?

Det finns alltid alternativ och det här beror ju på vad du har behov av. Det är dock viktigt att förstå skillnaden mellan olika typer av glasögon. Dessutom ska du betänka om du har behov av terminalglasögon för bättre situation framför din skärm på jobbet. Men när det gäller att få enkel växling mellan olika seenden så är det här ditt främsta val. Skulle du få progressiva glasögon problem kan du förstås prata med oss om detta så ser vi på möjliga lösningar.

  • Hur fungerar det egentligen med progressiva glas? Jag får ju hålla texten lite längre bort när jag läser, men mina armar börjar snart bli för korta.

Det här glaset slipas till den styrka du behöver för att se bra på långt håll och vi ordnar även ett litet tillägg av den extra styrka som du behöver på nära håll för att få tillbaka skärpan. Även för riktigt små detaljer eller när det är sämre belysning. Den extra styrkan är steglöst slipad nertill i glaset just för att blicken naturligt hamnar där vid läsning.

  • Jag har hört att det är väldigt krångligt att börja med progressiva glas och jag är tveksam till det.

Det här glaset kommer du knappt märka att du bär. Det är framtaget just för att du som tvekar om att börja med progressiva glas skall kunna känna dig säker på att få ett naturligt seende precis som tidigare. Fast här får du fördelen av det extra tillägg som behövs vid arbete eller läsning på nära håll.

  • Mina relativt nyköpta progressiva glasögon är så svåra att hålla rena

Vi kan bland annat erbjuda kvalitativa BBGR franska progressiva glas med en av bästa behandling på marknad, Neva Max UV. Välj "Extra behandling" vid beställning. Därmed bör det vara enkelt för dig att hålla dina glasögon rena.

  • Progressiva glas kräver tillvänjning, stämmer det?

Man behöver vänja sig vid progressiva glas. Men idag går tekniken raskt framåt och utvecklas hela tiden och tillvänjningen är därför mycket snabbare än förr. Man kan dock inte säga att det inte krävs tillvänjning för det gör det, om än i mindre omfattning. Du får räkna med att det fortfarande kan krävas lite tid för att vänja sig vid progressiva glas.

Det är dock väldigt sällsynt att en person inte kan vänja sig vid moderna progressiva glas. Det handlar bara om att hjärnan och ögonen måste lära sig hantera glasens olika brytning och hitta de olika synfälten.

  • Är det dyrt att köpa progressiva glasögon?

För många innebär köp av ett par progressiva glasögon en större utgift. Därför kan det vara en väldigt bra idé att jämföra progressiva glasögon pris från olika återförsäljare online innan du köper dina progressiva glasögon.

Var dock medveten om att de flesta av återförsäljarna på nätet säljer asiatiska glas som är betydligt billigare och har en annan kvalité än glas av de kända märken som vi erbjuder. Det är stor skillnad på glaskvalité och behandling så var medveten om vad du får för pengarna. Därmed är billiga progressiva glasögon inte alltid ditt bästa val.

glasogan-bok

Här på RenOptik får du mycket rimliga progressiva glasögon priser utan att vi tummar på kvalitet. Prova även den extra behandlingen som vi erbjuder. Vi är säkra på att du kommer att märka stor skillnad och bli ännu nöjdare med dina glas.  

Ett smart knep är att köpa progressiva glasögon online då detta som regel blir billigast. Du kan spara flera tusenlappar på att köpa glasögon på nätet.

» Våra progressiva glas har en månads garantiperiod för anpassning.

Om du inte kan använda dina glasögon efter att ha provat dem ett par veckor kan du skicka dem tillbaka till oss och vi kommer utan extra kostnad att ersätta dem med två par enkelslipade glasögon, läs +avstånd, till samma värde. Eller så hittar vi en annan lösning som du blir nöjd med. Börja här: » Köp dina glasögon online.


Läs mer om progressiva glas