Datorglasögon

Neva Max Blue datorglasögon

Bli av med ögontrötthet och huvudvärk!

Idag spenderar vi många timmar framför dataskärmar och andra artificiella ljus. 93% av oss spenderar faktiskt mer än 3 timmar framför datorn, teven, surfplattan eller mobilen dagligen. Ljuset som våra ögon utsätts för från skärmarna är inte något våra ögon gjorda för. Vi är många som har problem med trötta ögon och huvudvärk idag. Helt i onödan men det finns hjälp att få!

Glas med Extra AR Blue behandling har många fördelar särskild för dem som sitter mycket vid datorn. Dem ser ut som vanliga glas och bara reflekterar ljus med liten blå-violett färg. Dem har blå filter men dem själv är inte blåa och passar bra även för alla situationer.

Neva Max Blue är idag bäst på marknaden inom datorglasögon. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon. Glasen reducerar ögontrötthet och huvudvärk, ökar kontraster och ger dig en tydligare bild med skarpare detaljer vilket ökar din visuella uthållighet. Minskar också bländning vilket reducerar ögonens ansträngning och motverkar också torra ögon.

Vår vardag domineras av skärmar

 • Elektroniska apparater som dator, tv, smartmobil, datorplatta, tv-spel etc. är en del av vår vardag och den sammanlagda tiden vi spenderar framför dem forsätter att öka.

Användning av skärm kan orsaka irritation för dina ögon 

 • Skärmar (datorer, tv, datorplatta, tv-spel etc.) ger ifrån sig blått ljus Detta ljus kallas också synligt högenergiljus (HEV= High Energy Visual light) Det kan orsaka irriterade ögon

Vem ska använda Neva Max Blue anti-reflex?

 • Alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis dataskärmar, tv, surfplattor, mobiler osv. Naturligtvis passar glasen också för att användas hela dagen oavsett situation. 
 • Glasen fungerar för alla som utsätter ögonen för de blåa ljuset, oavsett dem som har synfel eller de med perfekt syn.  

Användnig av skärm idag kräver mer av vårt när och mellanseende  

 • Vid skärmarbete krävs det extra mycket av synen på mellanavstånd. Ett avstånd som inte används så mycket vid andra vardagliga aktiviteter. Zonerna för skärmarbetsavstånd är priorierade i Extra Blue glasen.

Vad gör Neva Max Blue anti-reflex?

 • Blockerar det skadliga blåa ljuset.
 • Mindre bländning
 • Starkare kontraster
 • Minskad visuell stress
 • Perfekt synkorrigeringen även av mindre synfel

neva max blue - renoptik.se

Vad innebär det för mig?

 • Avslappnade ögon som reducerar huvudvärk och ögontrötthet.
 • En mer avslappnad kroppshållning ger bättre arbetsergonomi.

Neva max Blue anti-reflex finns för alla typer av synfel och önskemål. Enkelslipade, läsglasögon, för längre avstånd, närprogressiva (arbetsglasögon, terminalglasögon), progressiva och helt utan styrka.


Extra Blue behandling innehåller:

ytbehandling för alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis dataskärmar, tv, tv-spel, surfplattor, mobiler (alla digitala verktyg) osv. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon; antireflex, UV och repskydd och även ett extraskydd mot repning som ger dina fönsterglasögon 2,5 gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena.

Vi utför Extra Blue behandlingar som motverkar dåligt och skadligt ljus och strålningar som kan trötta dina ögon. Detta är ett mycket bra extraskydd att komplettera dina glasögon med om du är den personen som sitter mycket vid datorskärmar som avger blått ljus såsom exempelvis datorskärmar, TV-spel, surfplattor, mobiler och så vidare.

Självklart går det att använda glasögon som genomgått Extra Blue behandling när som helst på dagen oavsett situation, du behöver alltså inte bara använda dem när du sitter bakom en skärm.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder glas från ledande europeiska tillverkare som BBGR i Frankrike (Kodak, NIKON) och LTL-i Italia. Vi kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden.

 

·Terminalglasögon·Datorglasögon·Närprogressiva glasögon·Computer Eyewear·Eyeglasses•Neva Max Blue UV