profile

Datorglasögon

Neva Max Blue datorglasögon

Bli av med ögontrötthet och huvudvärk!

Idag spenderar vi många timmar framför datorskärmar och andra artificiella ljuskällor. 93% av oss spenderar faktiskt mer än 3 timmar framför datorn, teven, surfplattan eller mobilen dagligen. Ljuset som vi utsätts för från skärmarna är inte något våra ögon gjorda för. Vi är många som har problem med trötta ögon och huvudvärk till följd av skärmbruket. Helt i onödan för det finns hjälp att få!

Glas med Extra AR Blue behandling har många fördelar. Särskild för dig som sitter mycket vid datorn. Glasen ser ut som vanliga glas. De reflekterar ljus med en anings blå-violett färg. De har blå filter men är inte blåa i färgen och passar därmed bra i alla sammanhang.

Neva Max Blue är idag bäst på marknaden inom datorglasögon. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon. Glasen reducerar ögontrötthet och huvudvärk, ökar kontraster och ger dig en tydligare bild med skarpare detaljer vilket ökar din visuella uthållighet. De minskar också bländning vilket reducerar ögonens ansträngning och motverkar torra ögon.

Vår vardag domineras av skärmar

 • Elektroniska apparater som datorer, tv, smartmobiler, datorplattor, tv-spel och liknande är en del av vår vardag. Den sammanlagda tiden vi spenderar framför skärmar ökar.

Användning av skärm kan irritera dina ögon 

 • Skärmar (datorer, tv, datorplatta, tv-spel…) ger ifrån sig blått ljus. Detta ljus kallas också för synligt högenergiljus (HEV= High Energy Visual light) Det kan orsaka irritation i ögonen.

Vem ska använda Neva Max Blue anti-reflex?

 • Alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus såsom datorskärmar, tv-skärmar, surfplattor, mobiler och liknande. Naturligtvis passar glasen också för att användas hela dagen oavsett situation. 
 • Glasen fungerar för alla som utsätter ögonen för det blåa ljuset. Detta oavsett om du har synfel eller perfekt syn.  

Användning av skärm kräver mer av vårt när- och mellanseende  

 • Vid skärmarbete krävs det extra mycket av synen på mellanavstånd. Ett avstånd som inte används så mycket vid andra vardagliga aktiviteter. Zonerna för skärmarbetsavstånd är prioriterade i Extra Blue glasen.

Vad gör Neva Max Blue anti-reflex?

 • Blockerar det skadliga blåa ljuset.
 • Minskar bländning
 • Ger starkare kontraster
 • Minskar på den visuella stressen
 • Ger perfekt synkorrigeringen även av mindre synfel

 

Vad innebär det för mig?

 • Avslappnade ögon som reducerar huvudvärk och ögontrötthet.
 • En mer avslappnad kroppshållning som ger bättre arbetsergonomi.

Neva max Blue anti-reflex finns för alla typer av synfel och önskemål. Enkelslipade, läsglasögon, för längre avstånd, närprogressiva (arbetsglasögon, terminalglasögon), progressiva och helt utan styrka.


Extra Blue behandling innehåller:

Ytbehandling för alla som sitter vid skärmar som avger blått ljus så som exempelvis datorskärmar, tv, tv-spel, surfplattor, mobiler (alla digitala verktyg) och mer. De är speciellt framtagna för att bland annat blockera det blåa ljuset som kan vara skadligt för dina ögon; antireflex, UV och repskydd och även ett extraskydd mot repning som gör dina glasögon 2,5 gånger hårdare. Dessa glas är även antistatiska vilket gör glasen väldigt enkla att hålla rena.

Vi utför Extra Blue behandlingar som motverkar dåligt och skadligt ljus och strålning som kan trötta ut dina ögon. Detta är ett mycket bra extraskydd att komplettera dina glasögon med om du sitter mycket vid datorskärmar som avger blått ljus.

Självklart går det att använda glasögon som genomgått Extra Blue behandling när som helst på dagen oavsett situation. Du behöver alltså inte bara använda dem när du sitter vid en skärm.

Kvalitativt glas

Vi erbjuder glas från ledande europeiska tillverkare som BBGR i Frankrike (Kodak, NIKON) och LTL-i Italia. Vi kan därför garantera högsta kvalité på våra glasögon och det mest slagtåliga materialet på marknaden.

Lycka till med dina datorglasögon och hör gärna av dig med frågor!

Vad är datorglasögon

Datorglasögon, även kallade bildskärmsglasögon, är specialdesignade glasögon som är utformade för att minska ansträngningen på dina ögon när du arbetar, studerar eller roar dig framför en skärm. Dessa glasögon är skräddarsydda för att filtrera bort det blå ljus som avges från skärmen, vilket kan bidra till ögontrötthet och sömnstörningar. Genom att använda datorglasögon kan du optimera din visuella komfort och minska risken för besvär som torra ögon, suddig syn och huvudvärk.

Fördelarna med datorglasögon sträcker sig bortom den omedelbara lättnaden för dina ögon. Genom att investera i dessa glasögon kan du förbättra din produktivitet genom längre perioder av koncentrerat arbete, samtidigt som du minskar risken för långsiktiga ögonproblem. Datorglasögon är särskilt fördelaktiga för dem som spenderar många timmar framför en skärm, såsom yrkesverksamma, studenter och spelentusiaster.

Datorglasögon erbjuder en effektiv lösning för att mildra de negativa effekterna av långvarig skärmanvändning. Genom att filtrera bort det skadliga blåa ljuset och förbättra din visuella komfort kan dessa glasögon hjälpa dig att upprätthålla dina ögons hälsa på lång sikt. Gör datorglasögon till en del av din digitala rutin för att säkerställa en mer behaglig och produktiv tid framför skärmen.

Alexander på RenOptik

·Terminalglasögon·Datorglasögon·Närprogressiva glasögon·Computer Eyewear·Eyeglasses·Neva Max Blue UV·Ungdomsprogressiva glasögon