Prova online

Solglasögon med styrka

Bekväm läsning på en varm sommardag löser vi med solglasögon med styrka

Ögonen - den absolut bästa kroppsdelen vi har, den ser till att du får maximal information från världen omkring dig. Synen gör det möjligt för en person att se världens ljusa färger, njut av de fantastiska naturen vår planet erbjuder, beundra de pittoreska landskapen men också kan vi fördjupa sig i den förtrollande och magiska litteraturvärlden. Tyvärr har inte alla människor en utmärkt syn, och många har synproblem på grund av åldersrelaterade förändringar.

Modern teknik inom optik erbjuder ett stort urval av synkorrigeringsapparater, de enklaste är just glasögon. Personer med nedsatt syn som måste bära glasögon hela tiden, på sommaren är de svårt att skydda sina ögon mot effekterna av ultraviolett strålning. Med den moderna teknik idag kan glasögontillverkare producera speciella styrka glasögon med solskydd. Denna typ av glasögon låter dig leda en aktiv livsstil under ljusa soliga dagar.

 En stor del av de gedigna läsare som läser på stranden eller i den offentliga trädgården på en varm sommardag använder just läsglasögon med solskydd. På så vis kan du se perfekt och inte uppleva obehag från starkt solljus. De bästa med att du kan köpa solglasögon med styrka är: du kan bibehålla din aktiva livsstil (springa, cykling) inte behöver påverkas om du ej kan använda kontaktlinser på grund av allergi etc. Även fungerar denna typ av glas perfekt för de som är ljuskänsliga eller helt enkelt vill undvika solens farliga strålar. Värdena för solglasögon med styrka väljs av en optiker, som då väljer just den lins som fungerar bäst för varje person. Solglasögon blockerar strålarna i det synliga spektret och fördröjer också ultraviolett strålning. Det finns även progressiva solglasögon för de som vill kunna använda sina glasögon för alla tillfällen. Graden av skydd bestäms av graden av färgning - ju mer färgning desto högre skyddsnivå. Kategori 1 är lite tonade (från 10-30%, vanlig vid ljuskänslighet), 2 är bra skydd i stadsområden (30 till 60%). Kategori 3 är “vanliga” solglasögon (60-80%) och 4 är mörka solglasögon som används ofta uppe bland bergen men är även förbjuden vid bilkörning (85%). Populärt använda är fotokromatiska, som kan ändra graden av mörkerhet beroende på ljusstyrkan. Dessa är mycket bekväma för dem som behöver bära glasögon hela tiden.

Vi på RenOptik säljer certifierade glasögon av hög kvalitet, som erbjuds i ett brett utbud på vår onlinebutik. De ger ett tillförlitligt ögonskydd mot de negativa effekterna av ultraviolett strålning. RenOptik ger ett tillförlitligt skydd mot den bländande solen och ett bekvämt liv när som helst på året.

Mycket nöjd med glas o arbete! Kul att kunna använda mina gamla bågar igen. Använder dessa oftare än de nya bågar jag köpte samtidigt från en annan firma. Humana priser dessutom!
Lennart Gustavsson