profile

Hur ofta ska jag kontrollera synen?

När du ska köpa glasögon online så behöver du ju använda dig av det recept du får från din optiker för att det ska bli rätt. Men när undersökte du senast synen? Det är en fråga du ska beakta innan du köper dina glasögon eftersom det inte är säkert att du har precis samma behov av styrka som tidigare.

Hur ofta ska du gå till synundersökning?

Det finns en allmän rekommendation om att kontrollera synen åtminstone vartannat år. En del menar att det räcker med vart tredje år. Men detta beror ju lite på vilken typ av synfel du har och hur du mår.

För barn så kan det behövas tätare kontroller då deras syn kan förändras snabbare. Sedan kan det vara så att du av någon anledning behöver komma in för en ny kontroll med kortare intervall av en anledning som optikern ger dig.

Det ska också poängteras att du behöver synundersökning oftare om du använder kontaktlinser. Med kontaktlinser så är det viktigt att kontrollera synen minst en gång per år.

Förändringar som kan kräva en undersökning

Sedan kan det förstås vara så att du upplever att du ser suddigt eller att du känner att något inte är som förr. Då kan du behöva boka in en synundersökning för att ta reda på om detta beror på att du inte har rätt styrka i dina glasögon.

Det gäller att vara uppmärksam om den här typen av förändringar och att inte gå och dra på undersökningen. Om det är så att du behöver ett bättre stöd från dina glasögon så är det ju synd att du inte får det bara för att du hoppar över den viktiga synundersökningen.

Passa på när du vill ha nya glasögon

Om du just nu kikar på glasögonbågar för att du känner att du vill ha något nytt kan det vara dags att boka in en synundersökning. I samband med att du uppdaterar dina glasögon så är det verkligen inte så dumt att även kontrollera att allt är som tidigare med synen.

Det är ju inte så att du måste köpa de nya glasögonen i butiken hos din optiker. Där är det ganska ofta dyrare än när du beställer online. Särskilt när du väljer att beställa dina glasögon från oss på RenOptik.

Även om optikern tar ut ett högre pris för undersökning av syn då du köper dina glasögon från annan butik så blir det billigare. En synundersökning är sällan särskilt dyr. Fast det är klart att du ska se till att du går till en bra optiker som det går att lita på.

Det är väldigt viktigt att få rätt information från en synundersökning. Detta kommer ju att ligga till grund för de glasögon som du sedan beställer. Glasögon som du ska trivas med och må bra av tills det blir dags för nästa synundersökning!

Tillbaka

Kommentar