profile

Vad kostar ett par glasögon?

Priset på glasögon påverkar av flera olika saker. Dels så är det förstås så att de glasögonbågar du väljer kommer att påverka vad glasögonen kostar. När du köper glasögon online hos oss på RenOptik så har du fördelen av en bredd av märken och stilar.

Om du tycker att det blir för dyrt med Henri Lloyd glasögon men det betyder ju inte att du inte kommer att ha råd med stilen du vill få. Det finns många märken som erbjuder liknande design och stil.

Glasens egenskaper kommer också att påverka

Sedan är det förstås så att den viktigaste delen av dina glasögon är själva glasen. Här finns det flera aspekter att tänka på:

Du måste få rätt styrka och korrigering

Mer avancerade korrigeringar kan vara dyrare. Om du inte har sett till att uppdatera ditt recept för glasögon så kanske du gör misstaget att köpa fel styrka. Då är det klart att det blir dyrare även om du använder vår tjänst för att behålla bågar och bara byta glas.

Glasets kvalitet spelar också roll

Idag finns det smart teknik som gör det möjligt att få riktigt god kvalitet på glasen i dina glasögon. Men det här är också något som kan göra att det blir dyrare. Vi jobbar med teknik som är både bra och kostnadseffektiv. Men var medveten om att det inte ser ut på samma pris i varje glasögonbutik online.

Här ska det dock sägas att det sällan är värt att köpa billiga glasögon som kostar mindre för att de inte alls har god kvalitet på slipning av glas. Det skulle vi inte rekommendera. Då får du ju ganska snart skaffa nya glasögon igen och då är frågan vad du har sparat på detta.

Extra behandlingar av glasen

Sedan är det förstås så att dina glasögon kan kosta lite mer om du väljer till beläggning för att till exempel skydda dig mot datorskärmens blåa ljus. Det går ju också att behandla glasögon så att de fungerar som solglasögon när du kliver ut i solljuset.

blue light

Vissa behandlingar är inte alls dyra medan andra kan kosta flera hundra kronor extra. Här får du avgöra vad det är värt för dig med glasögon som skyddar dina ögon och din hälsa lite bättre tack vare en smart beläggning på glasen.

Du kan dra nytta av rabatter

Precis vad dina glasögon kommer att kosta beror alltså både på glas och bågar. Det kan handla om under tusenlappen men det kan också handla om många tusen kronor. Det här är upp till dig. Men var om dig och kring dig. Dra nytta av rabatter då de blir aktuella för att spara pengar och få kvalitet till lägre pris.

Ett tips är att titta in hos oss nästa gång du behöver nya glasögon för att se vilka erbjudanden vi har. Det kan mycket väl vara så att du får råd med dina drömglasögon från ett märke som du tycker gör helt fantastiska glasögonbågar!

Tillbaka

Kommentar