profile

Hur väljer jag glasögonbågar?

Glasögonbågar

Hur ska du tänka när du väljer glasögonbågar? Om du har haft glasögon ett tag så har du antagligen en god uppfattning om vilken stil som passar dig. Men ibland kan du ju vilja testa något helt nytt.

Här är några tips till dig som vill köpa glasögon online och inte riktigt är säker på hur du ska välja rätt båge. Tänk på att du kan låna hem gratis från oss på RenOptik och testa i lugn och ro innan du beställer dina färdiga glasögon. Det går också att prova glasögon online hos oss.

Glasögonbågar som du trivs med

Det är faktiskt otroligt viktigt med glasögon som du kommer att trivas med. Det här kan betyda lite olika saker för olika personer. Dina glasögonbågar kan vara så sköna att du inte ens tänker på att du har dem på dig.

Saker som kan påverka komfort är:

  • Om du har inbyggda näskuddar eller fristående som ska justeras

  • Hur lätta glasögonbågarna är

  • Hur tajt bågen sitter omkring ditt huvud

  • Hur lätt det är att hålla bågarna rena och fräscha

Det är onekligen en fördel att kunna prova glasögonbågar innan du bestämmer dig. Men rent allmänt så blir det alltmer populärt med bågar som är lätta men slitstarka. Mjuka former är också en fördel för dig som bär glasögon hela dagen lång.

Måste du lida pin för att vara fin?

En del kanske skulle säga att snygga glasögonbågar är viktigast men det ena måste ju verkligen inte utesluta det andra. När du har en design som du tycker är bekväm så finns det mycket som kan påverka hur du upplever bågarnas utseende.

Det kan vara färgen eller kombinationer av färger såväl som material. Formen på själva glaset är ju också något som kan skilja sig trots att formen på glasögonbågen ser likadan ut. Bläddra i vårt sortiment och se på olika stilar för att hitta rätt!

Med tanke på hållbarhet och miljö

En annan fråga som du kanske har är hur miljövänliga glasögonbågar är. Det här beror givetvis på vad de är gjorda av. Ett material som acetat är mycket populärt för att det erbjuder styrka och lätthet. Det här är ett bra material trots att det rör sig om plast.

Det ska också noteras att just acetat är ett material som minskar risken för allergisk reaktion. Ett bra val för glasögonbågar för dig som vet med dig att det kan bli irriterande med metall-bågar då du är känslig.

Färg som håller till vardags och fest

Är det trist att alltid välja svarta glasögonbågar? Det beror på vem du frågar. Om du tycker om en viss färg så kan det kännas tryggt att hålla sig till den. Det här är något som du känner instinktivt.

Tycker du om en färg så är det ju ofta så att du har kläder och andra accessoarer i samma färgskala. Då kommer dina glasögonbågar i samma färg att passa ihop med annat på ett naturligt sätt.

Fast ibland är det kul att bryta av med något som är lite ovanligare. Så länge som det är en färg som du trivs med så bör den fungera väl. Både till vardags och då det blir fest.

Glasögonbågar retro

Kanske ett par gröna retrobågar…

Tillbaka

Kommentar