profile

Ska du byta glas eller köpa nya glasögon?

Byta glas eller köpa nya glasögon

När du har ett par glasögonbågar som du älskar så kan det kännas svårt att skiljas från dem. Men glasen är repade eller så har du just genomgått en synundersökning och insett att du behöver förändrad styrka. Då kan en bra lösning vara att byta glas i glasögon som du redan har. Det här är fullt möjligt här på Renoptik.se men är det verkligen ditt bästa val?

Vi tar en titt på vad du kan tänka på för att fatta rätt beslut…

Se kritiskt på dina nuvarande glasögonbågar

Det är en sak att du är van vid de bågar du använt så länge och en helt annan hur de ser ut i verkligheten. Kanske är du så pass van vid att de sitter lite snett att det inte ens stör dig. Om du satsar på att låna hem glasögon så kan du ju jämföra känslan. Välj en liknande båge som är ny och känn efter!

Byta glas eller köpa nya glasögon

Här har vi glasögonbågar som sett bättre dagar!

Fördelar med att skaffa nya glasögonbågar

Det finns trots allt flera fördelar med att köpa nya glasögonbågar. Det här är ju en chans för förnyelse. Om du älskar formen på dina nuvarande glasögonramar men känner att det skulle vara kul med en ny färg så blir det ju enkelt nog.

Du behöver verkligen inte chansa eller ge dig på något som är långt från det som du känner dig trygg med. Den största fördelen med att skaffa nya glasögonbågar är att du får något som sitter ännu bättre och som dessutom kan har högre hållbarhet än de bågar du använder just nu.

Fördelar med att byta glas i bågar

När det är så att du är helt säker på att de glasögonbågar du har är de bästa som finns för dig så finns det givetvis fördelar med att kunna byta glas i bågar. Det handlar inte bara om att bli av med repor som kan vara störande eller att få korrekt styrka i glasen.

När du ändå är igång med ett byte av glas ska du se på möjliga tillval som kan förbättra din upplevelse av att använda glasögon. Om du använder terminalglasögon privat och på jobbet så kanske det är dags att se till att dina vanliga glasögon ger den önskade effekten och skydd mot skärmens ljus.

Ta en titt på tillval och särskilda filter som är till för att skydda din syn och göra det lättare för dig till exempel att jobba på skärm. Du kan också fundera lite på möjligheten att få solglasögon och glasögon i ett.

Det kan även vara så att det blir billigare att köpa nya glas för gamla bågar. Detta även om du satsar på mycket bättre glas. Om det är så att du har märkes-bågar som håller väldigt hög kvalitet så är det ju synd att skaffa nya när det inte behövs. Att spara pengar på glasögon kan absolut vara en viktig anledning till att välja att byta glas i existerande bågar!

Tillbaka

Kommentar