profile

Är det normalt att se glasögonbågen då jag brillorna på?

Om du fokuserar på dina glasögonbågar så är det klart att du ser dem! Annat vore ju konstigt. Men om du ser bågen hela tiden så är det något som är fel. När glasögon sitter som de ska så är det inte svårt för hjärnan att ignorera att se dem. Det här sker automatiskt.

När du har rätt typ av glasögon på dig så kommer bågen att säkra att dina ögon har rätt position så att du ser genom linserna på bästa möjliga vis. När en glasögonbåge är aningen bredare än ditt ansikte men ger dig tillräckligt med utrymme mellan tinningar och båge så kommer du att se på bästa möjliga vis.

Det kan ta några dagar med nya glasögonbågar

När du köper glasögon online så kan det ju kännas som en chansning på att det blir rätt. Det är också därför som vi erbjuder våra kunder att låna hem bågar gratis för att testa. Men du ska veta att det kan ta några dagar innan du blir helt bekväm med dina nya glasögon.

Om du ändå ser dina glasögonbågar när du inte fokuserar på dem och det har gått några dagar kan det vara så att bågen behöver anpassas. Det kanske är så att du behöver en annan storlek eller lite mer utrymme mellan båge och tinning.

Fast slappna av och försök att tänka på annat. Ge det hela några dagar och se om du inte glömmer bort att se glasögonbågen. Så brukar det bli när du har valt bra bågar.

Viktigt med bekväma glasögon

Spelar det egentligen någon roll vilken typ av båge du väljer? Om du har halv båge kan det ju verka som att risken för att se den blir mindre. Men det här är inte det viktigaste. Faktum är att det är komforten som kommer att avgöra hur nöjd du blir med brillorna. Detta förutsatt att du har valt rätt storlek och god passform.

Oavsett om du köper terminal glasögon för jobbet eller om du använder dina bågar hela tiden från morgon till kväll så är det viktigt att de sitter bekvämt. Om du ständigt måste rätta till glasögonbågen så är det klart att du lägger märke till den. Både med synen och rent fysiskt.

Det blir mycket lättare för hjärnan att ignorera dina glasögon om de sitter skönt. Det här kan vara väldigt att tänka på när du ska välja båge. Det är inte säkert att du vill lida pin för att vara fin då det inkluderar att ständigt se bågarna framför dig.

Summering

Om du sitter och funderar på om det är normalt att du ser glasögonen när du har de på så bör du alltså se om du kan glömma bort detta. Tänk på annat en stund och se om du fortfarande ser bågen. Ge det hela några dagar innan du bestämmer dig för att byta glasögon!

Tillbaka

Kommentar