profile

Vilken glasögonkedja är billigast?

Om du tycker att det är värt det att betala 2000 kronor mer för ett par glasögon i din lokala optikerbutik när du kan få samma kvalitet online så är det ju ditt val. Men som så många andra har du säkert upptäckt att billiga glasögon online inte måste betyda märken du aldrig hört talas om eller sämre kvalitet på bågar och glas.

Billigt är bra men blir du nöjd?

Det kan vara lite svårt att kora billigaste glasögonkedjan helt enkelt för att priser kan skilja sig mycket mellan olika nätbutiker och olika produkter. En webbutik kan ha en lockvara medans andra glasögonbågar kostar precis som vanligt.

Eller så kan det vara så att du får glas billigare men sedan så får du betala mycket mer för beläggning mot blått ljus och mer. Visst är det viktigt att spara pengar, men om du ska köpa glasögon online så ska du alltid beakta om billigt kommer att bli synonymt med bra.

Service är fullt möjligt på nätet

Något som många inte är medvetna om är att du kan få riktigt fin service även av en onlinebutik. En del tänker att det är lika bra att betala mer hos den lokala optikern för att få personlig service och kunna prova ordentligt.

Men ponera att du här på RenOptik faktiskt kan beställa hem glasögonbågar gratis för att prova. Du kan dessutom få allt stöd du behöver med email och telefon. Om du behöver byta glas i gamla glasögon går det också bra.

Viktigt att undersöka kostnader för dina behov

När du behöver glasögon så ska du alltid undersöka vad kostnaderna blir för dina behov. Här gäller det att du tänker igenom vad du vill ha. Det är sällan så enkelt att du kan jämföra rätt av mellan olika optikerkedjor online. Det finns ofta dolda avgifter som du inte tänker på då du bläddrar bland glasögonbågar på hemsidorna.

Men när du vet att du behöver en viss typ av glas, en viss typ av båge samt ytbehandling för skärmbruk så är det ju lättare för dig att hitta rätt. På detta vis kan du snabbare hitta rätt till ett pris som också passar dig bra.

solbrillor med styrka

När du har undersökt synen har du stor frihet

När du väl har genomfört en synundersökning och har ditt recept för glasögon har du stor frihet. Det kan kännas som att du måste köpa dina glasögon från den optiker som genomförde synundersökningen men så är det verkligen inte.

Trots att du kanske får själva undersökningen gratis om du köper glasögon hos optikern så kan det finnas stora pengar att spara på att köpa glasögonen online. Det kan vara bra att komma ihåg nästa gång det blir dags för nya brillor eller då du får det konstaterat att du har ett synfel som kräver glasögon.

Tillbaka

Kommentar