profile

Hur viktigt är det att använda glasögonfodral?

Ett vanligt skötselråd för glasögon är att vara försiktig med glasen då du inte har glasögonen på. Det beror givetvis på att även den bästa beläggning inte kan stå emot skador då den repas av hårda föremål som nycklar. Om du lägger dina glasögon slarvigt på en yta där det finns saker som kan skada glasen så är det viktigt att de läggs i ett glasögonfodral.

God förvaring ger full koll på var du har dina brillor

En viktig anledning till att behålla det glasögonfodral du får med dina nya glasögon eller att köpa ett nytt är att du får ordentlig förvaring på detta vis. För dig som enbart använder läsglasögon eller terminalglasögon är detta extra viktigt. Du kommer ju att plocka av dig bågarna när de inte används och då är det lätt hänt att du glömmer bort var de finns.

Men om du har ett fodral för glasögon som alltid ligger på samma plats så slipper du irra runt och leta efter dina glasögon då du vill läsa en bok eller jobba vid skärmen. Det blir ordning och reda vilket inte är så dumt!

I glasögonfodral kan du även ha den viktiga putsduken

I ett glasögonfodral finns det också plats för putsduken som du behöver var och varannan dag. Kanske kan du också ha en mindre flaska med putsmedel. När du försöker göra rent dina glasögon med tröjkanten eller en handduk i köket inser du att det inte blir samma resultat som med den lilla putsduken som är gjord för detta.

Men putsduken är lika enkel att tappa bort som ett par glasögon utan hem. Med ordning och reda och en tydlig plats i fodralet för glasögon som inte används så är det också enklare att hålla glasen rena. Du kan ju passa på att putsa varje gång du lägger undan bågarna eller då du plockar ur dem ur fodralet.

När det finns små händer som vill testa glasögonens förmåga

En annan sak som många får tampas med är glasögon som spännande föremål för små barn. För föräldrar är det inte alltid så enkelt att lägga ett par glasögon på ett bord. De kan snabbt försvinna då en liten hittar ”leksaken”.

För att undvika kvaddade glasögon till följd av ett litet barns nyfikenhet så är det verkligen klokt att ha ett glasögonfodral eller två redo. På detta vis slipper du tänka att glasögonen ska ligga plant på en yta som ett bord där de syns tydligt av folk som inte borde lägga märke till dem.

I ett glasögonfodral som du lägger i en låda eller kanske högre upp så är dina glasögon säkra från klibbiga fingrar som vill böja, testa och se vad som händer när ett par fina Tom Ford glasögon faller i golvet…

Tillbaka

Kommentar