profile

5 tips när du ska köpa glasögon online

Köpa glasögon online

När du vill köpa glasögon online för att få glasögonbågar som du blir nöjd med och ett pris som känns rätt så finns det lite att tänka på. Å ena sidan är det här inte alls konstigare än att köpa i en fysisk butik, å den andra finns det viktiga skillnader. Vi tar en titt på 5 smarta tips för dig som vill köpa glasögon på nätet.

  1. Se till att ditt glasögonrecept är aktuellt

Det kan faktiskt vara dags för nya glas i glasögonen och inte bara nya fräscha bågar. Om du har ett recept för glasögon som är ganska så gammalt är det viktigt att du gör en synundersökning. Då får du den information som du ska fylla i då du beställer glasögon på nätet.

Var också noga med att fylla i korrekt information online. Du vill verkligen inte slarva med detta. Om något blir fel så är det svårt att komma i efterhand och begära korrigering. Läs igenom en gång till innan du skickar in ditt beställningsformulär med recept.

  1. Testa dina glasögonbågar hemma

Ett annat smart tips för dig som vill köpa glasögon online är att testa hemma. Du kan testa glasögon online genom att helt enkelt få bågar hemskickade. Då kan du i lugn och ro se hur det ser ut och fråga andra vad de tycker. Du kanske vill testa båglösa glasögon eller något i en färg som du tidigare inte har använt.

Sedan är det bara att skicka tillbaka bågarna och tala om vilka du tyckte om. Därefter får du dina glasögon med glas i enlighet med ditt recept. Det kan ju knappast bli smidigare. Om du tycker att det räcker med att se en bild av dig själv med glasögonen så går det förstås också bra att testa på detta vis.

  1. Ta reda på vad som gäller

Innan du beställer dina glasögon på nätet så ska du vara väl insatt i vad som gäller. Du bör se på villkoren för ditt köp och vilken garanti som gäller för glas och glasögonbågar. Det betyder att du också får läsa lite finstilt men det ska inte vara komplicerat. Det handlar mest om att du bör vara insatt i vad som gäller för saker som returer och vad som händer om glasögonen inte faller dig i smaken.

  1. Byt glas men inte bågar

Om du tycker om dina nuvarande glasögonbågar kan du välja att byta glas men inte båge. Då kan du fortsätta med bågen som du är så bekväm med men få glasen som ger dig det stöd du behöver för att se ordentligt.

  1. Skynda långsamt!

När du köper glasögon online behöver du inte jäkta! Du har ju gott om tid på dig när du så snabbt och enkelt kan bläddra bland olika glasögon. Även om du börjar med att prova gratis så är det inte så dumt att välja med omtanke. Se till att de glasögon du lånar hem verkligen är de finaste du kan hitta. Då blir det mycket lättare att välja rätt glasögon för dig.

Tillbaka

Kommentar