profile

Är det farligt med repor på glasögonen?

Repade glasögon är inte roligt. Men du ska veta att det inte är farligt med repor i glasögonen. Det är inte så att din syn kan försämras av detta. Det som kan inträffa är att du på grund av reporna måste anstränga dig mer för att se ordentligt. Då kan du få ont i huvudet!

Byt glasen i dina glasögon om det behövs!

Det är inte alls svårt att byta glas i glasögon och detta är ju något som vi på RenOptik kan hjälpa dig med. Om du älskar dina glasögonbågar så kan du ju fortsätta med dem fast med glas som är utan repor.

Om du känner att det är dags för nya glasögon så kan du börja med att se på glasögon online här hos oss. Du kan ju beställa hem bågar och testa. Dessutom kan du välja glas som har ett bättre skydd både för dina ögon och för risken för att de repas.

Ibland kan repade glas vara rätt tillfälle att byta till ett nytt par som känns bättre både stilmässigt och vad gäller komfort. Repor i glasen är inte farliga och inte häller näskuddar som sitter snett. Men visst finns det anledning att uppgradera till något som är både snyggt och bekvämt. Särskilt för dig som använder glasögon varje dag.

Undvik repor med korrekt hantering

Något som kan vara bra att tänka på är att rätt hantering av glasögon kan leda till minskad risk för repor. Om du har terminal glasögon som du bara använder på jobbet bör du se till att förvara dessa i ett etui vid din arbetsplats. Det är lätt hänt att glasen repas om du lägger dem hur som helst på bordet.

Har du din arbetsplats hemma kan ju barn och djur stryka förbi dina glasögon och få dem att falla i golvet. Då kanske det till och med blir sprickor som gör att glasögonen sedan inte alls ger dig det stöd som du behöver.

Se över dina glasögon och fundera lite på hur de förvaras då du inte använder dem. Glasögon som du har på dig dagtid ska ju läggas någonstans när du sover. Om det är på en plats där de kan stötas mot andra föremål så är risken stor för att det blir repor.

Repor på glasögon kan vara svåra att undvika

Nu ska det sägas att du inte är en slarver bara för att du har fått repor på dina glasögon. Repor på glasen i glasögonen är ju en del av livet som glasögonanvändare. Detta kommer förr eller senare att ske. Särskilt om du använder glasögonen flitigt.

Det du kan påverka är hur snart du behöver byta glasen på grund av repor och hur stora repor det blir. Mindre repor brukar inte vara något större bekymmer men var medveten och byt glas och glasögon så ofta som du har behov av!

Tillbaka

Kommentar