profile

Går det att polera glasögonen för att bli av med repor?

Om du har repor på dina glasögon så ska du veta att det som regel inte går att polera eller slipa glasögonen för att bli av med repor. Inte hemma och inte hos en optiker. Om du försöker polera glasögon för att få bort repor så kommer styrkan att förändras och då har du ju inte stor nytta av dina repfria glasögon.

Varför ska du inte polera bort repor på glasögon?

Den främsta anledningen till att du inte ska försöka slipa glasögon för att få bort repor är att detta kan förstöra deras funktion. Om styrkan förändras så kan du ju få stora bekymmer med glasögonen.

Det är mycket bättre att köpa billiga glasögon med perfekt styrka i glasen än att försöka polera upp ett dyrt par som du repat i förtid.

Vilka lösningar finns?

Då du inte kan slipa ner glasen för att få bort repor så får du huvudsakligen se på 2 alternativ:

  1. 1.     Nya glas i dina bågar

Du kan välja att byta till nya glas i gamla bågar. Det här är populärt bland de som trivs väldigt fint med sina glasögonbågar. Vi hjälper förstås till med detta och du kan investera i riktigt bra glas som uppgraderar din synupplevelse.

  1. 2.     Du kan byta glasögon

Det andra alternativet är att köpa nya glasögon. Det här kanske är bäst om du även känner att själva bågen börjar bli lite stilen. Nya glasögon är ju också roligt om du känner för en ny stil eller färg.

Utöver detta så är det viktigt att tänka förebyggande. Du behöver inte oroa dig för att det skulle vara farligt med repor i glasögon för det är det inte. Men när du har repade terminal glasögon eller vanliga brillor så kan det leda till att du blir trött och får huvudvärk oftare.

Skaffa nya glas med behandling mot repor

När du beställer nya glas till dina nuvarande bågar eller köper nya glasögon så kan du be om att få särskild anti-rep-behandling på glasen. Det finns särskild ytbehandling som ger mycket bättre glas som tål mer. Detta kan också kallas för repskydd.

Om du har repskydd så bör dina nya glas leva längre. Det här är verkligen värt den lilla extra kostnad som det innebär. Särskilt när det gäller glasögon som du trivs väldigt bra med.

Summering

Du ska inte försöka polera eller slipa glasögon för att bli av med repor. Inte hemma och inte hos en optiker som har verktyg för detta. Om du slipar ner glasen kan det bli helt fel styrka för dig och då kan du inte alls använda glasögonen som tänkt.

Satsa istället på att byta glasen eller på att köpa nya glasögon. Då kan du även behandla glasen med repskydd så att de håller längre!

Tillbaka

Kommentar