profile

Folk med glasögon är smartare än andra!

När vi tänker oss en riktigt smart person så är det inte sällan så att vi tänker oss att personen har glasögon. Med glasögon så ser du ju bättre och smarta personer använder sina ögon flitigt och vill se skarpt. Men att säga att folk med glasögon är smartare än andra kanske inte låter lika självklart.

Det är klart att om du har en viss typ av glasögonbågar så kanske utstrålar en viss intellektualitet. Men det är inte det som forskning har visat.

Glasögonbärare är lite smartare

Det som forskning från Skottland har kommit fram till att det var 30% troligare att personer som behöver glasögon är smartare än genomsnittet. Här har man analyserat genetisk data från över 300 000 personer. Och mer än så. Studien visade också att den som är smart lever längre och har en lägre risk att drabbas av dödliga sjukdomar som cancer och psykiska problem.

Vi tar en titt på smarta människor

Om vi tar en snabb titt på världens smartaste människor så verkar ju denna forskning stämma. Bara genom att se på bilder av dessa personer så blir det tydligt att många har glasögon. Hur många som har linser är svårt att säga så det kan ju vara en överväldigande majoritet med synproblem.

Coolt att vara en glasögonorm

När vi ser på detta så blir det ju uppenbart att du som har glasögon kan vara lite extra glad. Detta är bara en indikation om att du är väldigt smart. Dessutom kan det betyda att du kommer att leva längre och att du kommer att slippa jobbiga sjukdomar.

Det här är ju något att fira och dessutom bra saker att berätta för barn och ungdomar som blir deppiga över att behöva glasögon. Mycket bra att prata om detta innan det blir dags att välja och köpa glasögon online!

Om du inte behöver glasögon

Om du inte behöver glasögon men vill se smart ut så går det ju alltid att använda glasögon utan styrka. På jobbet kan du ha terminalglasögon som dessutom skyddar dig från skärmens strålning på ett effektivt sätt.

Det kan vara riktigt roligt att experimentera lite och se hur folk uppfattar dig utan och med glasögon. Bara för att du hela tiden tänkt att det är snyggare med linser så behöver det inte betyda att detta alltid är bästa valet för dig. Testa lite med snygga bågar och betänk hur folk uppfattar dig som person när du väljer glasögon istället för linser.

Hur stort allvar kan vi ta studien på?

En hel del för det är en seriös studie. Men det är förstås aldrig så att en enkel studie ger oss hela sanningen. Dessutom kan det ju finnas bakomliggande orsaker till att personerna i studien behövde glasögon som att de pluggar och läser så mycket. Den som gör det kan ju behöva glasögon i större utsträckning än den som inte gör det.

Därmed kanske det är så att de som är smarta behöver glasögon mer än andra och det är det som gör att glasögon blir synonymt med mental styrka. Tills vi har fler studier som kan bekräfta att de som bär glasögon är smartare än andra får vi kanske ta detta med en nya salt. Men njut av dina bågar och sträck lite på dig, du är en smart människa!

Tillbaka

Kommentar