profile

Vad gör gaming glasögon?

För den som spelar spel mycket är gaming glasögon lika viktiga som terminal glasögon. Faktum är att dessa två typer av glasögon i stort sett gör samma sak. Men vad gör egentligen gaming glasögon? Det beror lite på vilken typ du väljer…

Gaming glasögon som skydd mot blått ljus

När gaming glasögon används som skydd mot blått ljus så är det i stort sett samma sak som att använda datorglasögon. När du sitter framför en skärm och spelar i flera timmar i rad så kommer det att påverka dina ögon.

Påfrestningen ligger bland annat i att dina ögon utsätts konstant för det blåa ljuset från skärmen. Med ett par gaming glasögon så kommer detta blåa ljus att filtreras bort. Det kan verka lugnande för dina ögon.

Om du redan nu har börjat märka av att du känner dig trött efter att ha spelat mycket så kan det bero på att du skulle behöva detta skydd. Alternativet är att du spelar mindre eller att du drar ner på övrig skärmtid under resten av dygnet.

När du spelar mycket kan du uppleva:

  • Trötta ögon
  • Suddig syn
  • Huvudvärk
  • Torra ögon

Det är klart att det här kan vara symptom som uppkommer av annat än det blåa ljuset. Men det kan vara väl värt att testa med gaming glasögon för att se om symptomen försvinner.

Glöm inte bort att du presterar och fokuserar bättre om ögonen och huvudet inte tröttas ut. Det är ju viktigt för dig spelar nätverksspel där du tävlar mot andra.

Gaming glasögon för VR-spel

Det finns förstås en annan typ av gaming glasögon och det är VR-glasögon. De är till för att du ska få spelupplevelsen direkt framför ditt synfält. Du ser inget annat än det som pågår i spelet och därmed så kan det kännas som att du är en del av spelets handling.

Den här typen av spelglasögon har inget med blått ljus eller din hälsa att göra. De är till för underhållning och för VR-spel. Dessutom är det inte fråga om billiga glasögon! VR-glasögon är ju en form av spelutrustning som fortfarande kostar en hel del pengar.

Ta hand om din hälsa då du spelar spel

Idag är det mycket vanligt att barn och vuxna spelar mycket spel. Med konsoler, datorer och telefoner så får vi den här typen av underhållning. I och med att det blir mycket stillasittande framför en skärm med blått ljus så kan det också bli mycket påfrestande för din kropp.

Börja med att se på lämpliga gaming glasögon för dig för att skydda din syn. Betänk också hur du sitter när du spelar. Det är minst lika viktigt att du sitter med rätt avstånd till skärmen för att du inte ska bli trött av att fokusera på den. En riktlinje är att du ska nå skärmen med fingertopparna om du sträcker ut din arm från stolen du sitter på.

Tillbaka

Kommentar