profile

Hur rengör jag glasögonbågar?

Rengör glasögonbågar

Även världens bästa glasögon kan bli omöjliga att se med om de inte rengörs. Men det är inte bara glasen som bör putsas så att du slipper damm, fett och annat i ditt synfält. Kom ihåg att rengöra dina glasögonbågar när du ändå är i farten. Men hur gör du det? Här är några tips…

Snygga glasögonbågar är rena

När du använder dina glasögon flitigt så är det klart att de kommer att bli smutsiga. Det är svårt att undvika saker som matos, damm och det smuts som du utsätter glasögonen för med dina händer. Vill du ha snygga glasögonbågar så ska du hålla de rena och första tipset är att vara regelbunden med rengöring.

Vänta inte tills du ser att dina näskuddar har fått ett grönt lager innan du plockar av och gör rent! Det här syns ju inte från utsidan men visst blir det en fräschare känsla när du vet att det inte sitter en massa smuts i dina bågar.

Diskmedel kan fungera men det finns bättre alternativ

En klassiker är ju att gnida in glasögon och terminalglasögon med diskmedel eller tvål och sedan skölja av. Det här är möjligt och bör inte skada glasögon som är gjorda av vattentåliga material. Men tänk på att diskmedel kan fastna där du ser smuts som till exempel där det finns skruvar och vid näskuddarna.

Bättre alternativ kan vara:

  • Särskilda våtservetter med medel som är till för att rengöra både glas och glasögonbågar

  • Spray som du använder för glasögon och putsar bort med en särskild näsduk för glasögon

  • En helt vanlig ren servett utan ludd och kranvatten

Rengör alltid dina glasögon med rent material

Många gnider glasögon och bågar mot kläder för att få bort smuts men det är ett misstag. På våra kläder finns det både damm och smuts som vi inte lägger märker till. Om du försöker göra rent dina glasögonbågar med din tröjärm så finns risken för att de blir smutsigare än tidigare.

En putsduk som kommer med dina glasögon är ett bra val för rengöring av glas och bågar. Den kan du också tvätta med jämna mellanrum för att undvika att smuts från tidigare rengöring hamnar på glas och bågar igen.

Ta med dig våtservett för rengöring

En anledning till att det inte blir så bra rengöring av glasögonbågar är att du inte har rätt produkter med dig när du behöver dem. En smart våtservett som kommer i en smidig förpackning kan du alltid ha till hands på jobbet, i bilen och i din väska. Ta för vana att använda den här typen av produkt och rengör hela bågen och inte bara glaset så att det blir riktigt rent!

Skydda dina glasögon mot repor

Om du har repade glasögonbågar så har du grogrund för ansamlingar av smuts. För att motverka detta kan du tänka på hur du skyddar dina glasögon mot repor på bästa sätt. När du inte har glasögonen på är det verkligen klokt att de får vila i ett fodral hellre än att ligga på ett bord eller en hylla.

Det här är också en insats för rena glasögonbågar eftersom du minskar risken för repor som sedan syns tydligt då damm och fett får fäste.

Tillbaka

Kommentar