profile

Hur väljer jag rätt färg på glasögonbågar?

Vilken färg ska du ha på dina glasögonbågar? För dig som alltid väljer svart eller en enkel färg så kanske frågan låter konstig. Varför skulle du vilja ha rosa, röda eller gula glasögon med mönster? Men om du tänker på saken så kanske det är dags för något i den stilen, eller något lite lugnare, men du bör helt klart upptäcka möjligheten till mer färg och mönster.

Färg som passar dig

Det bästa svaret på frågan är förstås att du ska välja färg som passar din smak och stil. Men sedan kan det vara så att du har lite olika behov och tolerans för olika situationer. Ett par terminalglasögon som du bara använder då du sitter och jobbar vid din skärm kanske kan ha en rolig färg som du annars inte valt.

För glasögon som du kommer att ha på dig under viktiga möten och när du rör dig bland folk kanske du vill ha något som inte väcker för mycket uppmärksamhet. Eller så är det precis tvärtom. Vissa tycker ju om att synas med unik design.

Färg som passar dig är antagligen:

  • Färger som du ofta väljer för kläder
  • Färger som andra brukar kommentera positivt på
  • Färger som framhäver dina ögonfärg
  • Färger som du blir glad av

Sedan spelar det mindre roll om du är ute efter solglasögon med styrka eller ett par helt vanliga glasögon. Det blir rätt när du väljer det som känns rätt för dig. Så fundera lite på saken innan du väljer ett par nya Tom Ford glasögon eller något från en annan kollektion.

Våga testa en ny färg

Det kanske är dags att frångå de svarta glasögonbågarna utan mönster och våga något nytt. Men ta det lugnt. Det finns inget som säger att du måste göra tvära kast. Kanske kan du se på möjligheten till glasögonbågar med ett mönster som bara syns på sidorna.

Det finns också glasögon som gör det möjligt att byta sidorna på ramen till olika färger och mönster. Med dessa måste du inte ha den vågade färgen och mönstret varje dag. På detta vis kan du även få skön variation.

solglasogon med farg

Testa lite olika färger och se hur det ser ut

Ett väldigt bra tips är att du använder vår tjänst för att testa glasögonbågar hemma. Då kan du verkligen vara modig och se hur något som du aldrig förr har haft ser ut på dig. Gå på magkänsla. Ibland kan det vara så att du hittar något som är så rätt och som du aldrig tänkt på förr för att du alltid valt samma sak.

Sedan kan du alltid rådgöra med personer som du litar på. Personer som du tycker har god smak och som brukar hålla med dig om dina val. Det är en trygghet och något som kan vara en stor hjälp då du är sugen på nya glasögon med ny färg.

Lycka till!

Tillbaka

Kommentar